¿I ara què?

Mas té fins al 9 de gener per poder ser investit president de la Generalitat

Aspecte de la pista d’atletisme coberta de Sabadell, amb els assemblearis de la CUP, aquest diumenge.

Aspecte de la pista d’atletisme coberta de Sabadell, amb els assemblearis de la CUP, aquest diumenge. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

¿I ara què? Després de l'empat en assemblea de la CUP sobre la investidura d'Artur Mas, el president de la Generalitat en funcions té fins al dia 9 de gener per ser investit. Contràriament seria el primer cas en la història de la democràcia a Catalunya en què, després d'unes eleccions, no es pot elegir president i s'han de convocar nous comicis. 

La formació anticapitalista convocarà a partir de demà les assemblees territorials i el consell polític prendrà la decisió final el dissabte 2 de gener. El Parlament hauria de convocar per a la setmana següent un debat d'investidura perquè fos investit en la primera sessió per majoria absoluta o en la segona per majoria relativa. 

Notícies relacionades

A LA RECERCA DE SUPORTS

Mentre espera a veure què decideix la CUP, el dubte ara és veure si Junts pel Sí intentarà una última recerca de suports a la desesperada. Sabent que les portes de PP i Ciutadans estan tancades des del principi i que el PSC ha retirat ja la seva oferta de sobre la taula, l'única opció passaria per Catalunya Sí que es Pot, formació que ja ha deixat clar que mai investirà Mas. Per un altre costat s'haurà de veure també com afecta el que ha passat en el si de la CUP. La profunda divisió que ha generat la investidura en la formació anticapitalista pot provocar tensions en les pròximes setmanes.