El recàrrec erroni en el tribut només se suprimirà a Cerdanyola

El recàrrec erroni en el tribut només se suprimirà a Cerdanyola

AMB

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Veïns de municipis pròxims a Barcelona han rebut un avís en els últims mesos que els insta a pagar un impost amb recàrrec. Es tracta d’una penalització afegida al tribut metropolità, un gravamen als propietaris en funció del valor cadastral dels seus béns i que finança l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Els càstigs han causat desconcert en més d’una localitat de la segona corona, a l’imposar-se l’amonestació sense que s’anunciés abans l’inici del període voluntari de pagament de la taxa, que es recapta des del 2019 a les 18 localitats de l’extraradi més distanciat de la capital.

L’AMB s’obre a cancel·lar els recàrrecs indeguts després d’assumir un error en l’enviament de les notificacions. En tot cas, circumscriu la solució només a Cerdanyola del Vallès, l’única població on admet una incidència generalitzada.

Notícies relacionades

En canvi, plataformes locals oposades al tribut metropolità han pregat que s’estengui a més municipis. Alguns partits han defensat en diferents ajuntaments que la mateixa modificació que s’ha ideat per a Cerdanyola s’estengui a més localitats. La idea s’ha sotmès a debat a Pallejà i Santa Coloma de Cervelló a instàncies del PSC. Els seus rivals l’han jutjat paradoxal: els socialistes són la força majoritària a l’AMB i els administradors de la hisenda de la institució, on rebaten tota crítica a l’impost expandit a 36 localitats.

L’AMB reconeix uns 7.000 errors a Cerdanyola. En tots aquests, es va obviar comunicar les dates perquè els contribuents que no tenen el pagament domiciliat sufraguessin el gravamen a temps. L’organisme ha obert un nou termini perquè els afectats a la ciutat vallesana abonin la taxa sense el recàrrec d’aquí al 15 de juny. Ho va anunciar l’alcalde de la localitat, el socialista Carlos Cordón, al seu torn vicepresident de Mobilitat de l’AMB.