Susana Díaz reclama un "no rotund" a la investidura de Rajoy

La presidenta andalusa insta el PSOE a evitar caure en l'"oportunisme" i l'"aventurisme polític"

Critica l'actitud "prepotent" del líder de Podem, Pablo Iglesias

Pedro Sánchez, dissabte a Sevilla amb la presidenta andalusa, Susana Díaz. 

Pedro Sánchez, dissabte a Sevilla amb la presidenta andalusa, Susana Díaz.  / AFP / CRISTINA QUICLER

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, ha reclamat aquest dimarts al PSOE que compleixi amb el que ha promès durant la campanya electoral i voti "rotundament no" a la investidura de Mariano Rajoy.

Durant la seva intervenció en la reunió del grup parlamentari socialista a la Cambra andalusa, Díaz ha considerat que el seu partit ha de fer una anàlisi i una "reflexió profunda" sobre la pèrdua de suports que han patit en aquests comicis.

Així mateix, Díaz ha instat el PSOE a evitar caure en l'"oportunisme" i l'"aventurisme polític". "Per recuperar la credibilitat, no se'ns pot veure com un partit que anem fent aventures, aventurisme polític, no se'ns pot veure com un partit d'oportunisme", ha recalcat Díaz.

Segons ella, ara és el moment de la calma i no prendre's "res amb ansietat" perquè és al PP a qui correspon formar govern. No obstant, ha recalcat que "a mitjà termini", el PSOE és la "garantia de l'estabilitat" i, per "recuperar la confiança", ha de ser "reconeixible" i, al mateix temps, canviar "coses" sense "entrar en cap moment en l'autocomplaença".

LA "PREPOTÈNCIA" DE PODEM

La presidenta andalusa també ha carregat contra el secretari general de PodemPablo Iglesias, de qui ha assegurat que manté una actitud "prepotent".

Notícies relacionades

Per la seva part, el secretari d'organització del PSOE de Castella-la Manxa, Jesús Fernández Vaquero, ha considerat que el referèndum que planteja Podem a Catalunya impossibilita poder arribar a un acord de governabilitat amb aquest partit. "Nosaltres no recolzarem cap referèndum d'autodeterminació a Catalunya. En això serem claríssims", ha afegit.

En la mateixa línia s'ha manifestat, en declaracions a la cadena SER, el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, que ha obert la porta a un acord entre el PSOE i Podem en el cas que el PP no pugui formar Govern, però, això sí, amb una línia vermella: el dret a decidir. "No podem acceptar determinades línies que van contra la història del partit, un partit que ha defensat sempre la unitat nacional i té un projecte que és la igualtat, no la independència ni el dret a decidir, però això entrarà en la negociació, ningú ens pot imposar res ni obligar a res", ha advertit.