Madrid canvia el nom a 30 carrers franquistes

L'ajuntament aprova eliminar plaques i insígnies que exalten la sublevació militar amb l'oposició del PP

 

  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts

Madrid esborra els símbols franquistes que sorprenentment continuaven als carrers. L'ajuntament de la capital ha aprovat al ple, amb els vots a favor d'Ahora Madrid, el PSOE Ciutadans, i l'oposició del PP, la retirada de 30 plaques i insígnies que exalten la sublevació del general Franco i el seu règim dictatorial.

La justificació dels populars per votar-hi en contra és la no acceptació per part de la resta de grups d'una esmena que demanava que en la redacció de motius per canviar els noms s'hi inclogués els que van cometre actes de repressió per raons polítiques, ideològiques o de creença religiosa. 

L'eliminació d'aquests elements franquistes es portarà a terme l'any que ve, en un període de sis mesos, amb l'assessorament d'experts en les associacions de memòria històrica i la Universitat Complutense de Madrid (UCM).

YAGÜE, MOLA, CAUDILLO

Notícies relacionades

Les pròximes setmanes, els especialistes proposaran les modificacions necessàries al nomenclàtor de la ciutat, en aplicació de la llei de memòria històrica, aprovada pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, però que es va executar a mitges a la capital, fins a aquest any en mans del PP.

Entre els carrers afectats s'hi inclouen noms com el passatge General Mola, els carrers General Yagüe i Millán Astray, l'avinguda Arco de la Victoria, la plaça Arriba España, el carrer Caídos de la División Azul i la plaça Caudillo.