ELECCIONS GENERALS

Colau: "Posarem la política de cap per avall"

L'alcaldessa i Domènech reiteren la seva aposta pel dret a decidir en la celebració del triomf d'En Comú Podem

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El bus de l'eufòria ha arribat molt aviat a l'estació del Nord. Els aplaudiments han ocupat la seu d'En Comú Podem des que es va conèixer el sondeig de TV-3, que els situava com la principal força a Catalunya. Els crits de "sí que es pot" van anar en augment a mesura que es confirmava l'èxit de la coalició morada tant en territori català com a Espanya.

Ada ColauXavier Domènech i Pablo Iglesias, el trident que ha portat la golejada a Catalunya, van ser els més aclamats. El discurs del líder de Podem, seguit des d'una gran pantalla, va ser aplaudit abans que el cap de llista d'En Comú Podem i la resta de membres de la candidatura sortissin entre una clamorosa ovació. 

Domènech, de desconegut a gran revelació de la campanya, estava exultant. Ara li podrà explicar al seu fill Drac que el que alguns deien que era un conte ja és realitat. "Quan va començar aquesta aventura fa dos mesos ens deien que seríem cinquena força. I nosaltres dèiem que guanyaríem. I hem guanyat. En dos mesos una força nova ha guanyat a Catalunya". L' 

Xavier Domènech

diputat d'en comú podem

"Quan va començar aquesta aventura fa dos mesos ens deien que seríem cinquena força. I nosaltres dèiem que guanyaríem. I hem guanyat"

Notícies relacionades

historiador que ha fet història ha celebrat la mort del bipartidisme i que PP i Ciutadans "el partit de l'IBEX, dels poderosos" ja no sumin, obrint l'opció d'un gir a l'esquerra a la Moncloa. "Hem obert un nou temps constituent; amb el resultat d'aquestes eleccions. tot el que deien que no era possible haurà de ser possible: compromís amb el dret a decidir, inalienable, la defensa dels drets socials i s'han acabat les portes giratòries".

LA REVOLUCIÓ DE COLAU

L'estació va tremolar quan Colau va agafar el micro. El magnetisme de l'alcaldessa, que tant va trobar a faltar Catalunya Sí que es Pot el 27-S i clau en l'èxit, es va fer sentir en tota la seva magnitud. "Sento un grandíssim orgull de tots vosaltres, de la gent de baix, que sense cap punyeter poder fàctic, fins i tot amb televisions públiques en contra, ha guanyat a Catalunya. Això és només el principi, que ningú ni res ens frena. Hem vingut per quedar-nos". Després de celebrar l'èxit tant a la seva ciutat com a la circumscripció de Barcelona va fer una crida a la revolució. "Farem una revolució democràtica, posarem la política de cap per avall. Farem possibles les sobiranies, en plural, amb tots vosaltres".