Ciutadans: "Si això és una punxada, beneïda punxada"

Rivera veu com s'allunya de la clau de la governabilitat

Ciutadans: "Si això és una punxada, beneïda punxada"

AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
ROSA MARÍA SÁNCHEZ / MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / MADRID

"Si això  és una punxada, beneïda punxada", és la frase amb què el vicesecretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha encaixat els resultats dels primers sondejos a peu d'urna, que atribueixen entre 47 i 50 escons a la formació d'Albert Rivera, per sota de les expectatives que fins a mitja de campanya. Amb aquesta primera valoració, Villegas ha aconseguit reconfortar, almenys en part, la sensació de "decepció" amb què havien arribat les desenes de militants i simpatitzants de Ciutadans a l'hotel del centre de Madrid que serveix de quarter general al partit polític en la nit electoral.

A l'arribar, Albert Rivera, a penes havia comentat un "encantat, un dia històric" als periodistes que l'esperaven poc abans de les vuit del vespre. També el número dos de Ciutadans ha parlat de "dia històric" abans de recordar que mai pactarà amb Podem ni "amb un govern en què participi Podem i els seus vuit socis separatistes".

També ha insistit que el seu grup parlamentari s'abstindrà en la votació d'investidura del cap de llista més votada, malgrat que el resultat que apunten les primeres enquestes complica als de taronja la possibilitat de tenir la clau de la governabilitat que tant anhelen.

LLUNY DE SER TERCERA FORÇA

"És una nit històrica perquè el centre polític s'ha obert un nou espai polític, gràcies a Ciutadans i els seus quatre milions de votants", ha afirmat Villegas, tot i que la participació en aquests comicis quedarà bastant lluny del 80% a la qual Rivera ha apel·lat els últims dies de campanya. 

Notícies relacionades

Si es compleixen aquestes primeres previsions, també se'ls compliquen les opcions de quedar com a tercera força parlamentària, un lloc que C's ha estat acariciant fins fa molt poc. 

Molts dels assistents han reconegut la seva decepció per l'evolució de les enquestes l'última setmana i ho han atribuït "a la falta d'agressivitat de Rivera en els debats", a les últimes polèmiques protagonitzades per candidats territorials sobre la violència masclista i l'avortament, i, sobretot al fet que a l'últim moment Rivera va mostrar les seves cartes al dir que es podria abstenir en una hipotètica investidura de Mariano Rajoy.