El pare de Monedero tancarà la llista de Vox per al Congrés a Madrid

El progenitor del fundador de Podem ja ha manifestat en més d'una ocasió que és de dretes i va revelar que a les europees va votar el partit que presideix Santiago Abascal

El president de Vox, Santiago Abascal, amb Salvador Monedero, al bar del segon.

El president de Vox, Santiago Abascal, amb Salvador Monedero, al bar del segon. / VOX

1
Es llegeix en minuts

Salvador Monedero, el pare del fundador de Podem Juan Carlos Monedero, ha acceptat sumar-se a les files de Vox i concorrerà a les pròximes eleccions generals del 20 de desembre tancant la llista d'aquesta força per Madrid. El president de Vox, Santiago Abascal, ha confirmat el 'fitxatge' a través de dos missatges al seu compte de Twitter.

En el primer, ha utilitzat uns versos de Calderón de la Barca per agrair-li el seu compromís: "'Y así, de modestia llenos, a los más viejos verás, tratando de ser lo más y de parecer lo menos'". I en el segon, ha destacat la seva bondat i saviesa:

No és nou que el posicionament ideològic de Salvador Monedero es troba als antípodes del del seu fill. En alguna entrevista ha reconegut que és de dretes i simpatitzant del PP, i s'ha confessat fan de la 'lideressa' madrilenya Esperanza Aguirre. A més, en les últimes eleccions europees, en què el partit fundat pel seu fill va concórrer per primera vegada, va votar per Vox, segons va anunciar Abascal a través de la xarxa social.

Notícies relacionades

Segons explica el partit en una nota de premsa, el pare del polític, que porta un bar al barri de Moncloa de Madrid, considera que el programa electoral és "el que fa falta en aquest país". Entre altres coses, la força que dirigeix Abascal advoca per desmantellar l'Estat de les autonomies.

A més del pare de Monedero, Vox ha aconseguit captar per a la seva llista per al Senat la 'celebrity' Carmen Lomana, que hi concorrerà en el lloc número tres.