LA CAMPANYA ELECTORAL ANDALUSA

Vox acusa Podem de buscar "la islamització d'Espanya"

Espanya té "identitat catòlica", afirma la formació sobre la proposta del partit d'Iglesias d'expropiar la Giralda

2
Es llegeix en minuts

Davant la proposta de PodemPodem d'integrar en el patrimoni públic la torre de la Giralda de Sevilla, part d'una desapareguda mesquita almohade del segle XII i coronada amb un campanar ja en època cristiana, Vox ha acusat Podem que buscar "la islamització d'Espanya" i ha assegurat que Espanya és un país de "identitat catòlica".

Santiago Abascal, president de Vox, Francisco Serrano, candidat a la Presidència de la Junta d'Andalusia, i altres membres de la candidatura de la formació al Parlament d'Andalusia com Cristina Peláez, Diego Romero i María José Piñero, han defensat públicament en un vídeo "la identitat catòlica d'Espanya i alguns símbols com la Giralda de Sevilla o la Mesquita catedral de Còrdova frente a els atacs de Podem".

Abascal considera que "no és casualitat la petició de Podem, no és passió pel que és públic el que hi ha darrere de la proposta d'expropiació de la Giralda, ni tan sols és únicament odi a la identitat catòlica dels espanyols, és obediència als seus amos d'Iran" que, segons el seu parer, "tenen una agenda oculta que persegueix la islamització d'Espanya". Abascal recorda que Hispan TV és una televisió iraniana que ha donat àmplia cobertura a Pablo Iglesias i que aquest ha afirmat que comparteix "enemics comuns amb l'Iran". També subratlla que ara saben "quins són aquells enemics comuns: els espanyols i la seva identitat". 

UNA ESPANYA NO ISLÀMICA

El dirigent afirma que Vox "no vol una Espanya amb burques, no vol una Espanya on les dones no puguin conduir, on els homes hagin d'agenollar-se no per voluntat pròpia, sinó obligatòriament cinc vegades al dia mirant a La Meca; no volem que s'expropiï la catedral perquè fonamentalistes islàmics hi llancin homosexuals des de la torre o que els pengin". A més, sosté que el seu partit "vol una Espanya en llibertat" i que per això defensaran en el "Parlament d'Andalusia i en totes les institucions la identitat catòlica d'Espanya".

Notícies relacionades

Francisco Serrano, per la seva part, ha assegurat sobre la proposta de Podem d'expropiar la Giralda, que resulta "lamentable" haver de defensar públicament un "símbol tan important com la Setmana Santa". "Resulta penós i esperpèntic els atacs populistes contra la base de la nostra cultura, de les nostres tradicions i de la nostra pròpia essència com a sevillans" es lamenta el candidat a presidir la Junta que subratlla que amb la Giralda, igual que amb la Setmana Santa, "no es juga".

Serrano fa una crida als sevillans perquè es postulin "activament en la defensa d'un edifici que no és només dels sevillans, andalusos o espanyols, és patrimoni de la humanitat gestionat per l'Església catòlica des de 1248", un símbol que el candidat a la presidència d'Andalusia sosté que "pertany a les generacions passades, presents i futures".