EL POLS SOBIRANISTA

Vox presenta avui una querella contra Rajoy per no paralitzar el 9-N

El partit denuncia el president del Govern per "abandó de funcions" i l'acusa de "quedar-se immòbil" davant els "delictes" de Mas

Vox presenta avui una querella contra Rajoy per no paralitzar el 9-N / {periodico}

1
Es llegeix en minuts

El president de Vox, Santiago Abascal, presentarà aquest dimarts al migdia davant el Tribunal Suprem (TS) una querella contra el cap del Govern, Mariano Rajoy, per "abandó de funcions" al no haver paralitzat el 9-N. El partit acusa el president de "quedar-se immòbil davant la permanent comissió de delictes" per part del cap de la Generalitat, Artur Mas.

Notícies relacionades

A més, Vox acusa Rajoy de no haver instat ja l'inici dels tràmits previstos per a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució quan s'estan donant condicions per a això. Aquest article preveu que, quan una comunitat no compleixi la Constitució o altres lleis, podrà adoptar les mesures necessàries per obligar-la al compliment forçós de les seves obligacions o per a la protecció de l'interès general.

El 13 d'octubre, Vox va presentar una querella criminal contra Mas pels delictes de sedició, rebel·lió, prevaricació, desobediència al compliment de resolució judicial i usurpació d'atribucions i funcions, que va ampliar posteriorment per incloure un nou delicte de desobediència.