EL CAMÍ CAP A LES URNES

La coalició impulsada per Colau per al 20-D es dirà 'En Comú Podem'

L'historiador Xavier Domènech encapçalarà la llista de confluència d'ICV, Podem i Barcelona en Comú

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

'En Comú Podem' serà el nom de la candidatura de confluència promoguda per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i que l'unirà amb Podem i ICV-EUiA en les eleccions generals del 20-D. El plenari de Barcelona en Comú ha batejat aquest dimecres la coalició i ha ratificat com a cap de llista l'historiador Xavier Domènech. Aquesta decisió modifica el preacord assolit entre Podem i ICV-EUiA perquè el nom del partit de Pablo Iglesias figurés en primer lloc en la candidatura de les generals.

Notícies relacionades

Domènech, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, és una persona pròxima a l'alcaldessa de Barcelona i també manté molt bones relacions amb Iglesias. Després de les eleccions municipals, va ser nomenat Comissionat d'Estudis Estratègics i Programes de Memòria de l'ajuntament, càrrec des del qual va impulsar la revisió dels símbols i noms de carrers de la ciutat i la retirada del bust del rei Joan Carles del saló de plens del consistori.

La seva elecció encaixa en les línies vermelles marcades per Barcelona en Comú per sumar-se a la candidatura del 20-D, ja que exigia que es tractés d'un perfil independent, premissa que Podem i ICV-EUiA havien assumit des del principi. Segons fonts de la coalició, la número dos de la llista serà Marta Sibina, que va formar part de Procés Constituent i és una de les impulsores de la revista 'Cafè amb llet' --que va destapar nombrosos casos de corrupció en la sanitat catalana-- juntament amb la seva parella, el diputat de Podem Albano Dante Fachín.