operació petrum

La Guàrdia Civil incauta tota la comptabilitat de CDC

La fiscalia té previst sol·licitar presó per al tresorer i per a Josep Antoni Rosell

Els agents van clonar ordinadors i es van emportar documentació de la seu de la força política

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / BARCELONA

La Guàrdia Civil va incautar ahir a la seu central de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) a Barcelona la comptabilitat del partit nacionalista, segons han confirmat a aquest diari fonts judicials. Els agents van clonar el disc dur dels ordinadors on estava instal·lat el programa informàtic que s'utilitza per portar la comptabilitat.

El registre del tresorer del partit i administrador de Catdem, Andreu VilocaCatdemAndreuViloca, va durar pocs minuts, ja que la Guàrdia Civil es va emportar els documents que els interessaven, entre ells la comptabilitat de la fundació convergent, el 28 d'agost. Els agents es van entretenir més a buscar als despatxos de l'exgerent del partit i secretari del patronat de la fundació, Carlos del Pozo, i de l'administrativa detinguda.

A l'entrada i registre d'ahir, que va durar tot el dia, l'institut armat també es va emportar unes caixes en què hi havia la inscripció CatDem i que contenien fotocòpies de la comptabilitat d'aquesta entitat, que ja està en poder dels investigadors des del mes d'agost passat.

Els 10 detinguts han sigut traslladats a les dependències de la Guàrdia Civil a Tarragona. Allà seran interrogats pels agents que porten el cas de presumpte finançament il·legal de CDC. Les fonts consultades han assegurat que tant Viloca, com del Pozo i l'administrativa del partit detingudes s'acolliran al seu dret a no declarar i esperaran a comparèixer davant el jutge del Vendrell que instrueix el procés judicial.

Notícies relacionades

MESURES CAUTELARS

Els fiscals anticorrupció José Grinda i Fernando Bermejo tenen la intenció de demanar mesures cautelars per a alguns dels detinguts i no es descarta la possibilitat que reclamin presó per a alguns d'ells sota l'argument del risc de destrucció de proves. Als empresaris arrestats se'ls atribueix el pagament de comissions (la mitjana és del 3%) a canvi de l'adjudicació d'obra pública o serveis.