DISCURS A L'EUROCAMBRA

Tremosa i Iglesias no aplaudeixen el discurs del Rei a l'Europarlament

L'eurodiputat de Convergència es queda assegut al seu escó després de la intervenció de Felip VI al Parlament Europeu

Ramon Tremosa refusa aixecar-se després del discurs del Rei al Parlament Europeu.

Ramon Tremosa refusa aixecar-se després del discurs del Rei al Parlament Europeu. / ANTONIO BAQUERO

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / ESTRASBURG (enviat especial)

Ramon Tremosa, eurodiputat de Convergència Democràtica, ha evitat aixecar-se i aplaudir aquest dimecres després del discurs que el rei Felip VI ha pronunciat al Parlament Europeu. Iglesias i els representants de Podem tampoc han aplaudit el discurs del Rei. En la seva intervenció, el Monarca ha manifestat que "Europa s'ha fet a base d'unir, no de dividir", i ha subratllat davant els dirigents comunitaris que "comptin amb una Espanya unida".

Notícies relacionades

Aquestes paraules sembla que no han agradat a Tremosa, que els últims anys s'ha mostrat molt combatent a favor de la independència de Catalunya, amb nombroses accions a la Cambra comunitària en què ha qüestionat l'actitud de l'Estat espanyol. 

A la conducta de Tremosa s'hi afegeix l'absència dels diputats d'Esquerra Plural. Aquests últims, abans de la intervenció del Rei, han exhibit una bandera republicana i una independentista gallega. Després del discurs, el Rei tenia previst reunir-se amb la cancellera alemanya Angela Merkel i amb el president francès, François Hollande.