TROBADA A ESTRASBURG

El Rei es reunirà amb Merkel i Hollande després del seu discurs a l'Eurocambra

La cita, tot i ser informal, revesteix transcendència donada la proximitat de les eleccions catalanes del 27-S

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO BAQUERO / ESTRASBURG (enviat especial)

El rei Felip VI es reunirà des de dimecres a primera hora de la tarda a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg amb el president francès, François Hollande, i amb la cancellera alemanya, Angela Merkel. Es tracta d'una trobada informal ja que tots tres han coincidit a l'Eurocambra. Tot i això, la trobada revesteix transcendència al tenir lloc pocs dies després de les eleccions catalanes del 27-S.

El Rei farà aquest dimecres el seu primer discurs com a Monarca a la Cambra comunitària, una intervenció a la qual els diputats d'Esquerra Plural han afirmat que no assistiranEsquerra Plural. Per la seva part, Merkel i Hollande han demanat comparèixer junts per dirigir-se a l'Eurocambra sobre la crisi dels refugiats.

SENSE REUNIÓ AMB DIPUTATS ESPANYOLS

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, el Rei no es reunirà amb els eurodiputats espanyols. En la seva anterior visita a l'Eurocambra, en canvi, sí que hi va haver un salutació amb els parlamentaris, i es va produir una de les anècdotes de la jornada quan el líder de Podem, Pablo Iglesias, li va regalar una col·lecció de 'Juego de tronos'Juego de tronos.

Al dinar oficial de Felip VI amb el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, només hi assistiran dos eurodiputats espanyols, tots dos del PP.