Joan Herrera veu "curiosa i estranya" una presidència coral i remarca que el "problema" no és qui presideix sinó les polítiques

El coordinador nacional d'ICV descarta entesa entre Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot

1
Es llegeix en minuts

El coordinador nacional d'ICVJoan Herrera, ha considerat "curiós i estrany" que la CUP proposi una presidència coral formada per tres o quatre persones. "El problema no és la presidència, sinó la política en educació, sanitat, fiscal", ha defensat en una entrevista a RAC1. A més ha descartat qualsevol entesa entre Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot a l'hora de formar govern.  

L'ecosocialista ha assenyalat que el "problema" no és si Artur Mas estarà o no estarà al capdavant del nou Govern, sinó les "polítiques que es fan". Herrera ha descartat així qualsevol possibilitat d'entesa entre la llista independentista i la candidatura de confluència de les esquerres, encara en el supòsit que Mas no estigués al capdavant del Govern de la Generalitat o es canviessin les polítiques.

Herrera ha defensat que el president en funcions ha d'assumir responsabilitats davant un escenari de bloqueig i en què Ciutadans és la primera força de l'oposició, i ha recordat que durant la campanya Mas va posar Catalunya Sí que es Pot "en el sac d'Aznar". L'ecosocialista ha anunciat l'"hostilitat" contra la seva candidatura. "Sorprèn que quan has sigut l'espai més hostilitzat, més que el PP i Ciutadans, el dia de després passis a ser un possible company de viatge, ha afegit.

MALS RESULTATS

Herrera ha posat de manifest, a més, que els resultats del 27-S de la llista Catalunya Sí que es Pot, en què estava integrat el seu partit, han sigut "dolents" i s'ha s'atribuir al caràcter plebiscitari de les eleccions. "No vam esquivar la lògica plebiscitària i vam arribar tard a construir un relat sobre com encarar-ho. Ho vam fer l'última setmana, quan ja no hi havia temps", ha argumentat.

Notícies relacionades

Encara que ha assenyalat que el desconeixement del candidat és un "risc", no ha volgut atribuir els resultats a Lluís Rabell. "L'aposta de confluència de Barcelona en Comú va funcionar, i la de Catalunya Sí que es Pot no ha funcionat", ha dit Herrera, encara que ha defensat l'aposta de formar candidatures de confluència de cara a les generals amb Podem.

D'altra banda, Herrera no ha desvelat el seu futur, després que ICV hagi avançat al mes de gener l'assemblea nacional del partit prevista per al 2017 per renovar la seva directiva i després del "tancament" d'un cicle electoral: europees, municipals, autonòmiques i les generals previstes per al desembre.