el camí cap a les urnes

Albiol: "Ens posen l'estelada fins a la sopa, s'ha acabat la paciència"

El candidat del PPC evita relacionar la guerra de banderes de la Mercè amb ETA, però avisa que "s'ha acabat amagar-se"

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BADALONA

Xavier García Albiol ha aprofitat aquest divendres la baralla per les banderes de la plaça de Sant Jaume per llançar una de les sentències de la seva campanya: "És haver d'aguantar i aguantar que ens posin l'estelada fins a la sopa, i s'ha acabat la paciència". El candidat del PPC ha exalçat la resposta del regidor popular Alberto Fernández Díaz al treure la bandera d'Espanya quan Alfred Bosch (ERC) va mostrar l'ensenya independentista. "Als independentistes se'ls paga amb la mateixa moneda. S'ha acabat amagar-se", ha dit després d'una passejada pel mercat de Lloreda de Badalona.

Notícies relacionades

Encara que no ha dubtat a qualificar "d'intolerants i totalitaris" els independentistes que pengen estelades en edificis públics, Albiol ha evitat relacionar aquestes actituds amb els anys de quan ETA estava activa, com va dir el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz. "Cadascú pot tenir l'opinió que vulgui", s'ha limitat a afirmar. Ara bé, respecte de la petició de disculpes per part de Bosch, ha subratllat que li sembla molt bé, però que "plou sobre mullat". 

"No permetrem que ningú s'atreveixi a trepitjar els nostres sentiments", ha prosseguit Albiol. Per això, ha tornat a reclamar als catalans de l'àrea metropolitana de Barcelona que surtin a votar en massa diumenge que ve amb l'objectiu de "jubilar Artur Mas" i "fer callar democràticament" els sobiranistes.