CITA AMB LES URNES

Junqueras: "La qüestió de les banderes no és una prioritat"

El líder d'ERC qualifica d'"educat i interessant" el seu cara a cara amb Margallo i s'ofereix a tenir-ne un altre amb el cardenal Cañizares

Junqueras, durant la seva intervenció en l’acte de presentació dels candidats de Junts pel Sí, a Arc de Triomf el 28 de setembre.

Junqueras, durant la seva intervenció en l’acte de presentació dels candidats de Junts pel Sí, a Arc de Triomf el 28 de setembre. / ALBERT GEA (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

El president d'ERC i número 5 de Junts pel SíOriol Junqueras, ha assenyalat, després de la picabaralla al balcó de l'Ajuntament de Barcelona sobre l'estelada i l'ensenya espanyolaBarcelonaesteladaensenya espanyola, que "la qüestió de les banderes no és una prioritat". Junqueras ha subratllat que, per ells, "és molt més important la justícia social, el repartiment de la riquesa i la dignitat política". El president del grup municipal d'Esquerra, Alfred Bosch, que va desencadenar l'incident a l'exhibir la bandera independentista el dia de la Mercèha demanat perdó aquest divendres.

En declaracions a RNE, Junqueras ha volgut treure importància al que va passar al consistori barceloní, però ha insistit que els partidaris de la independència parlen "de qüestions molt més profundes, com d'un país amb més justícia social".

Notícies relacionades

Sobre la polèmica sobre el manteniment o pèrdua de la nacionalitat espanyola després de produir-se una hipotètica independència, Junqueras ha reiterat la seva aposta perquè hi hagi la possibilitat de la doble nacionalitat, tal com passa en molts països del món. "Nosaltres no retirarem la nacionalitat a ningú ni obligarem a ningú a adoptar la nova nacionalitat catalana", ha afirmat el líder republicà, que, en el seu cas, prefereix tenir com a única nacionalitat la catalana.

LA POSICIÓ DE L'ESGLÉSIA

Junqueras ha definit el seu cara a cara amb el ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, com a "educat i interessant" perquè van parlar "de continguts", cosa que, subratlla, no sempre passa en els debats. El líder d'ERC s'ha ofert, a més, a tenir un altre cara a cara amb el cardenal Antonio Cañizares, que ha convocat per a aquest divendres una vigília per resar "per Espanya i la seva unitat"unitat, per debatre sobre la posició de l'Església espanyola.