el camí cap a les urnes

Albiol organitzarà manifestacions no sobiranistes si Junts pel Sí guanya i persisteix en la DUI

El candidat del PPC afirma que Catalunya cauria en un "corralito" si es produís la independència i ataca Unió: "Votar-los és llençar el vot a les escombraries"

Mas no veu els populars "amb capacitat de fer una gran mobilització a Catalunya"

2
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

Xavier García Albiol està disposat a "treure al carrer" els catalans contraris a la secessió si, després del 27-S, el bloc sobiranista (ja sigui amb una majoria absoluta de Junts pel Sí o d'aquesta candidatura amb la CUP) persisteix a iniciar el procés cap a la declaració unilateral d'independència (DUI). "Espero que no calgui, però si es donen les circumstàncies no tindré cap problema a posar-me el primer a la manifestació, i tampoc a organitzar-la", ha afirmat aquest dimecres el candidat del PPC en una roda de premsa a la seu de l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

"A part de l'acció parlamentària, aposto per aixecar la gent que s'hagi quedat a casa i treure-la al carrer, perquè als nostres rivals els hem de guanyar al seu terreny de joc, amb moviments pacífics però igual de contundents i radicals en la defensa d'Espanya", ha asseverat Albiol. Aquestes marxes, ha afegit, se celebrarien al marge de convocatòries com la del Dia de la Hispanitat, el Dotze d'Octubre.

"Estic disposat a fer un moviment públic de mobilització com ho van fer els de la vorera del davant", ha insistit el candidat, que s'ha mostrat convençut que "si es produeix un escenari de ruptura política aquesta capacitat de mobilització serà molt alta".

RESPOSTA DEL PRESIDENT

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció amb Junts pel SíArtur Mas, ha respost així a l'anunci d'Albiol: "Entenc que no saben si quedaran últims o penúltims, i això pot provocar inquietud i pot confondre sobre les teves pròpies forces; no veig el PP amb capacitat de fer una gran mobilització a Catalunya. Si es tracta de fer mobilitzacions al voltant de la seva seu, pot ser", informa Fidel Masreal.

LES CONSEQÜÈNCIES ECONÒMIQUES

Notícies relacionades

Reprenent de nou les conseqüències econòmiques que, segons ell, implicaria la secessió, Albiol ha recuperat un document publicat pel Consell Assessor de la Transició Nacional (CATN) el 20 de desembre del 2013 en què s'alerta d'un possible "corralito" en el cas que s'iniciï el procés de independència de forma unilateral. "¿Val la pena que les famílies corrin aquest risc?", s'ha preguntat. A més, prosseguint amb aquesta teoria, en un acte amb el candidat Enric Millo a Roses, ha acusat Mas de passar de "mal polític a mala persona" perquè sap tots els riscos que comporta la secessió, no els explica a la ciutadania i segueix endavant amb el procés sobiranista.

"VOTAR UNIÓ ÉS LLANÇAR EL VOT A LES ESCOMBRARIES"

En el mateix acte a Roses, Albiol ha atacat amb tota la duresa Unió per primera vegada en la campanya. En una apel·lació als electors "nacionalistes moderats", el candidat popular ha avisat que votar els democristians és "llençar el vot a les escombraries" perquè totes les enquestes pronostiquen que Ramon Espadaler no entrarà al Parlament. A més, per la llei d'Hondt, ha advertit, les paperetes que apostin per Unió acabaran afavorint la candidatura de Junts pel Sí.