CONSELL NACIONAL DE CDC

Mas dissenya una llista amb Munté, Turull, Rull i Neus Lloveras al capdavant

Repeteixen els consellers Rigau i Gordó, darrere de Pascal i Corominas

L'escissió d'UDC, Demòcrates de Catalunya, aconsegueix dos llocs a BCN

El president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta, Neus Munté.

El president de la Generalitat, Artur Mas, i la vicepresidenta, Neus Munté. / EFE / ANDREU DALMAU

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / Bellaterra

El consell nacional de Convergència està aprovant aquesta tarda els noms que el partit aportarà a la candidatura conjunta amb ERC i les entitats independentistes ANC i Òmnium. Artur Mas ocuparà el quart lloc d'aquesta candidatura. CDC aporta el 60% dels noms no independents, mentre ERC ocuparà el 40% restant, aproximadament. Així, els següents noms de Convergència que apareixeran en la candidatura per Barcelona seran la vicepresidenta del Govern, Neus Munté; el cap de files de CDC al Parlament, Jordi Turull; el número dos del partits, Josep Rull, i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras.

Darrere de la regidora s'hi situa la nova portaveu i exlíder de les joventuts del partit, Marta Pascal; seguida del dirigent i membre de la Mesa del Parlament, Lluís Corominas; la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el titular de Justícia, Germà Gordó. Darrere aquests noms s'hi situarà el responsable d'Universitats i líder del nou partit Demòcrates de Catalunya (DC), sorgit de l'escissió d'Unió, Antoni Castellà. DC també tindrà un altre lloc, que ocuparà Assumpció Laïlla, en posicions per obtenir representació al Parlament. DC, en virtut d'un pacte amb Mas, també disposarà d'una plaça a Girona i Tarragona.

També la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i l'exconseller i expresident de la Cambra Catalana Joan Rigol seran presents a la llista en llocs simbòlics al final. El nét del fundador d'UDC, Raimon Carrasco, també anirà al final d'aquesta llista per Barcelona.

Notícies relacionades

La llista de CDC es compon així de dirigents de plena confiança de Mas així com de veus de l'àmbit municipalista i perfils joves i vinculats a la política social com el de Neus Munté, afiliada a la UGT i titular de la Conselleria de Benestar.

LA LLISTA A GIRONA

La candidatura a Girona l'encapçalarà l'alcalde i president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Carles Puigdemont, seguit de Natàlia Figueras i Lluís Guinó. A Lleida un altre alcalde, el de la Seu, Albert Batalla, lidera el grup de convergents, seguit de Violant Cervera. I a Tarragona, els primers noms són els del també batlle Albert Batet, seguit de Montse Vilella, regidora a l'Ajuntament de Reus.