CAMÍ CAP A LES URNES

Unió fitxa el fiscal Martín Rodríguez-Sol com a número dos d'Espadaler

El jurista va ser rellevat com a fiscal en cap de Catalunya per defensar la consulta sobiranista

Martín Rodríguez Sol entra a la Fiscalia General de l’Estat per presentar la dimissió, el març passat. DAVID CASTRO

Martín Rodríguez Sol entra a la Fiscalia General de l’Estat per presentar la dimissió, el març passat. DAVID CASTRO / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / BARCELONA

L'exfiscal en cap de Catalunya Martín Rodríguez-Sol serà el número dos de la llista d'Unió per Barcelona, que encapçalarà Ramon Espadaler. El jurista va ser destituït com a fiscal en cap de Catalunya per haver defensat el dret a decidir i una consulta legaldret a decidir consulta i acordada amb l'Estat. "Segueixo apostant pel diàleg i els canvis legals per fer efectiva una consulta. Catalunya es juga el seu projecte de futur en aquestes eleccions", ha afirmat Rodríguez-Sol en la seva presentació com a candidat democristià.

Flanquejat per Espadaler i pel líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, el fiscal ha anunciat que s'incorporarà a la llista com a independent i que el seu objectiu en el debat sobiranista serà "no dir mentides ni prometre coses impossibles", en un dard velat a la candidatura unitària independentista. "Nosaltres també anem a totes, però per a tothom", ha remarcat invocant la frase que va pronunciar el cap de llista de Junts pel Sí, Raül RomevaJunts pel SíRaül Romeva.