TENSIONS INTERNES A LA FORÇA DEMOCRISTIANA

Unió dóna de baixa De Gispert per la renúncia a pagar al partit

La dirigent vol destinar als crítics la part del sou que abans donava a UDC

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a la seu d’Unió.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, a la seu d’Unió. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Cada dia que passa, les aigües internes d'Unió baixen més tèrboles. Després de la consulta interna que ha evidenciat la divisió del partit i ha suposat la seva sortida del Govern, ahir el partit va anunciar la baixa de militància d'un altre dels seus dirigents històrics després de la renúncia de Joan Rigol: la de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. El motiu adduït pel partit democristià és la decisió de De Gispert de deixar d'abonar a partir del pròxim mes de juliol la seva aportació mensual al partit d'un percentatge del seu sou com a presidenta de la Cambra, ja que el destinarà a la plataforma crítica Hereus UDC 1931, favorable a la independència.

Segons va explicar Unió a través d'un comunicat, la política va enviar el dia 24 un correu electrònic anunciant que «ella i la seva família havien pres la decisió irrevocable (...) de deixar de fer front a les seves obligacions econòmiques amb el partit, no només com a militants, sinó en el seu cas, també com a càrrec públic» .­ «Ja no hi ha marxa enrere», van ser les paraules de De Gispert, segons Unió.

Notícies relacionades

En el correu electrònic, publicat ahir per La Vanguardia, De Gispert va comunicar a més al partit que també deixarien de fer les seves aportacions a Unió el seu marit, els seus fills i el seu gendre. La plataforma crítica amb la direcció a què pertany De Gispert, Hereus UDC 1931, va desmentir posteriorment que la històrica dirigent anés a causar baixa del partit, sinó que es limitava a destinar la seva aportació de sou al corrent intern independentista.

CONFUSA COMUNICACIÓ /La confusa disputa amb la presidenta del Parlament se suma a la baixa, aquesta mateixa setmana, del que també va ser president de la Cambra catalana, Joan Rigol, que va comunicar que abandonava el partit democristià per treballar per la llista que prepara Artur Mas per a les eleccions del pròxim 27 de setembre. El motiu per al divorci entre els dos històrics i la direcció del partit és el mateix, la no adscripció d'Unió als postulats indepedentistes.