REACCIONS A LA SORTIDA DE WERT

L'oposició 'acomiada' Wert a Twitter

La reacció dels polítics a l'anunci del canvi en Educació no s'ha fet esperar

2
Es llegeix en minuts
ANA LERÍA / BARCELONA

Les reaccions davant el canvi de José Ignacio Wert per Ignacio Méndez de Vigo, al capdavant del Ministeri d'Educació, no s'han fet esperar. Des que el Govern va anunciar el canvi --aquest dijous a través d'un comunicat difós a les deu de la nit-- diferents personatges de l'àmbit polític s'han pronunciat als seus comptes de Twitter.

Així, des del PSOE, el secretari federal de cultura i esports del partit, Ibán García de Blanco, afirmava en un tuit que per al PP no són importants ni la cultura ni l'educació. El secretari general, Pedro Sánchez, l'ha secundat retuitejant el missatge.

  

El pròxim president de Cantàbria i conegut per les seves polèmiques intervencions televisives, Miguel Ángel Revilla, tampoc ha volgut perdre l'ocasió per dedicar unes paraules a l'exministre en relació amb la seva petició d'un càrrec a l'OCDE.

 

ERC, Convergència, PSC, i ICV-EUiA també han aprofitat per acomiadar-se de Wert. El diputat per ERC al Congrés, Joan Tardà, ha sigut un dels primers a publicar la seva nota de comiat a Twitter amb un joc de paraules: "Bon Wert i Barca nova". 

 

Per la seva part, el grup de Convergència al Congrés celebra la marxa de Wert del govern en la mateixa línia que Tardá.

 

El convergent Pere Macias s'ho ha agafat irònicament i, com Revilla, també fa al·lusió a París en el seu missatge de Twitter.

 

I un altre dirigent socialista del PSC, portaveu del Congrés dels Diputats de la Comissió d'Educació i Esports, Germán Rodríguez, ha afirmat que "la fugida de Wert s'ha consumat amb nocturnitat".

 

Notícies relacionades

El diputat d'ICV-EUiA, Joan Coscubiela, ha afirmat: "Wert se'n va, però la Lomce es queda".