EL DILEMA NACIONALISTA

L'històric dirigent d'Unió Joan Rigol deixa el partit

"Faig el pas perquè vull estar amb la gent que treballa per la independència", afirma l'expresident del Parlament

Joan Rigol, al consell nacional d’Unió. / RICARD CUGAT / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts
NEUS TOMÀS / BARCELONA

L'històric dirigent d'Unió Joan Rigol ha anunciat que deixa el partit, segons han confirmat fonts dels democristians, que aquest dissabte celebren el seu consell nacional, centrat en la ruptura amb Convergència, en el procés sobiranista i en les eleccions del 27-S.

Rigol, que va ser president del Parlament de Catalunya, s'alineava amb la seva successora Núria de Gispert amb el sector independentista d'Unió, contrari a les tesis que defensa la direcció de Ramon Espadaler Josep Antoni Duran Lleida. Les seves paraules justificant la sortida de la formació democristiana no deixen cap dubte. "Faig aquest pas perquè estic amb els que volen que Catalunya tingui els mitjans d'un Estat. Vull estar amb la gent que treballa per la independència", ha afirmat.

Notícies relacionades

Així recolza la postura del president Artur Mas: "Deixo la militància perquè Catalunya pot tenir la llibertat que anhela i fer-ho amb el màxim civisme". "Qui s'alinea políticament amb aquesta proposta és el president Mas", ha subratllat.

El veterà polític democristià considera que les eleccions del 27-S requereixen "claredat". "I jo he optat per aquesta línia", ha afegit.