MOVIMENTS A LES FILES SOCIALISTES

Martínez-Sampere renuncia a l'acta de diputada del PSC

L'exdirigent socialista, adscrita al sector crític, considera que ha "tancat una etapa" política

Rocío Martínez-Sampere, somrient, i Marina Geli, emocionada.

Rocío Martínez-Sampere, somrient, i Marina Geli, emocionada. / EFE / MARTA PÉREZ

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La diputada del PSC Rocío Martínez-Sampere anunciarà aquest dijous que renuncia al seu escó al Parlament quan falta un mes i mig perquè s'acabi la legislatura. L'exdirigent socialista, adscrita al sector crític del partit, ja ha comunicat la seva decisió al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i al grup parlamentari, i té previst fer-la pública al final de la sessió de control al Govern que tindrà lloc aquest dijous. Fonts pròximes a Sampere expliquen que l'encara diputada considera que ha "tancat una etapa" política una vegada passades les eleccions municipals, i un any després d'haver-se presentat a les primàries per ser candidata a l'alcaldia de Barcelona.

Sampere va ser una de les veus díscoles que es van alçar contra l'estratègia de l'exlíder Pere Navarro de despenjar el PSC del procés sobiranista, i va trencar la disciplina de vot el 2013 per no rebutjar la declaració de sobirania del Parlament. Cap de gabinet de Narcís Serra i assessora del president Pasqual Maragall en el primer tripartit, va fer el salt al Parlament el 2006 i va exercir de portaveu de la comissió d'Economia. Després del relleu de José Montilla per Pere Navarro a finals del 2011, va entrar a l'executiva del PSC, que va abandonar el gener del 2014 després de moltes discrepàncies amb les decisions del nucli dur del partit.

Notícies relacionades

El detonant de la seva dimissió va ser que no estava d'acord a votar en contra de la moció per demanar al Congrés les competències per convocar la consulta sobiranista --tot i que va acatar la disciplina de vot i va votar 'no'--, encara que la seva marxa va coincidir en el temps amb la seva intenció de presentar-se a les primàries del PSC de Barcelona.

Una vegada hagi renunciat a l'escó, el següent de la llista electoral del PSC per Barcelona és Teo Romero, que acaba de revalidar la majoria absoluta com a alcalde de Santa Margarida de Montbui (Barcelona), que està imputat en aquests moments per un presumpte delicte d'ús irregular de fons públics quan era president del Fons Català de Cooperació.

Temes:

Parlament PSC PSC