comicis interns

Albano Dante Fachin guanya les primàries de Podem per ser candidat el 27-S

El periodista, amb 1.534 vots, surt com a cap de cartell per a les autonòmiques a falta de les negociacions amb altres partits per concórrer junts

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

Albano Dante Fachin ha guanyat les primàries de Podem per elegir el cap de cartell de les eleccions autonòmiques del 27-S. L'activista i fundador de la revista 'Cafè amb llet' ha obtingut 1.534 vots en uns comicis interns en què s'havien presentat vuit candidatures. La resta d'aspirants han tret els següents resultats: María José Asensio García, 382 vots; Miquel Nadal Borràs, 266; Jesús Martín Mejía, 46; Javier Sánchez Díaz, 40; Javier del Cid González, 32; Alberto Paredes Campanillas, 31; Álex Martínez Herráiz, 29, i Pablo Aníbal Necpas Nepas, 24.

Després de l'elecció de Fachin, que comptava amb el suport de la direcció de Podem, el partit intensificarà ara el diàleg amb altres forces per aconseguir "una majoria àmplia social i política" que permeti desallotjar CiU CiU del Palau de la Generalitat, una estratègia que és precisament la que defensa Fachin en el seu manifest programàtic. ICV és un dels partits principals amb què s'intentarà teixir l'aliança, encara que la força lila ja ha avisat que l'exitós model de Barcelona en Comú "no és replicable" d'entrada i que s'ha de partir de zero a la recerca de la confluència.

Notícies relacionades

La secretària general de Podem, Gemma Ubasart, també ha descartat la possibilitat que la monja Teresa Forcades, impulsora de Procés Constituent, sigui qui encapçali una llista conjunta perquè considera que no té el lideratge d'Ada Colau. La mateixa Ubasart, a més, opina que és molt difícil que la CUP acabi formant part d'aquesta candidatura unitària de l'esquerra alternativa  per l'experiència ja viscuda amb la candidatura de Barcelona en Comú, amb qui la força independentista va rebutjar la confluència.

El mateix Fachin, en declaracions a aquest diari, ha afirmat que si hi ha "una gran idea" i aquesta implica que no sigui ell qui encapçali la llista conjunta de l'esquerra alternativa, estaria disposat a renunciar-hi. No obstant, també ha deixat entreveure que si resultava elegit candidat de Podem, com així ha sigut, això li atorgava una legitimitat tant a ell com al mateix partit que la resta de forces haurien de tenir en compte.