PREPARATIUS DE LES AUTONÒMIQUES

Podem ja no descarta forjar una aliança amb ICV de cara al 27-S

Ubasart, no obstant, insisteix que el seu projecte passa per "cares noves" i un "fort lideratge social"

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / BARCELONA

La secretària general de PodemGemma Ubasart, ha fet una crida aquesta dimarts per construir "una àmplia aliança social i política" de cara a les eleccions del 27-S. La líder del partit lila a Catalunya, que fa uns mesos insistia que concorrerà a aquests comicis sota les seves pròpies sigles, ha abundat en aquesta idea, encara que en aquesta ocasió ha deixat la porta més oberta a una confluència més gran. No ha aclarit si en aquest acord podria entrar ICV-EUiA. "No incloem ni excloem cap partit", ha afirmat, quan temps enrere havia tancat completament aquesta possibilitat.

Ubasart ha donat per fet que els pròxims comicis seran molt més que unes plebiscitàries sobre la independència i que el pes el portarà l'eix social. S'haurà de triar entre dos models, ha resumit, "el de les polítiques dels de dalt, de l'austeritat, de la corrupció i el finançament il·legal" i el de "la Catalunya de la democràcia".

Notícies relacionades

En aquest sentit, la líder de Podem ha exalçat la proposta d'"articular una candidatura àmplia" com va proposar Albano Dante Fachin, que s'ha postulat per ser el cap de llista del partit el 27-SAlbano Dante Fachincap de llista i que haurà de passar per unes primàries entre l'1 i el 10 de juny per ser elegit o no com a candidat. "Volem gent normal fent política, que el pes el portin els lideratges socials, volem aires nous", ha avisat Ubasart. A més, per deixar clar que ICV no pot donar per feta una aliança, ha advertit que malgrat l'èxit de Barcelona en Comú, de la qual formen part amb els ecosocialistes i altres forces, aquest és un model que no té per què "calcar-se" perquè s'han de construir projectes "adaptats a cada realitat".

RESPOSTA A MAS

Sobre els retrets que el president Artur Mas ha llançat a Podem per haver fet una campanya "amb violència verbal", la secretària general del partit lila a Catalunya li ha respost amb contundència. "Si no els agrada que els diguin lladres que no robin tant", ha dit.