AMB EL 99,36% ESCRUTAT

El PP, amb 42 procuradors, es queda a un de la majoria absoluta a Castella i Lleó

Les Corts de Castella i Lleó comptarien a més amb 25 procuradors del PSOE, 10 de Podem, 5 de Ciutadans, 1 i IU-Equo i 1 d'UPL

El candidat del PP a la presidència de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, va a votar, ahir.

El candidat del PP a la presidència de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, va a votar, ahir. / Santi Otero (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El PP, amb l'actual president de la Junta, Juan Vicente Herrera, al capdavant, està a un procurador d'aconseguir la majoria absoluta a les Corts de Castella i Lleó, que la marquen els 43 parlamentaris, amb el 99,36% del vot escrutat.

Amb aquest percentatge de vot i vaivens que han deixat al PP entre els 41 i els 43 procuradors, les Corts de Castella i Lleó comptarien a més amb 25 procuradors del PSOE, 10 de Podem, 5 de Ciutadans, 1 i IU-Equo i 1 d'UPL.

El PP passaria de 53 a 42 procuradors amb el 99,36% dels vots, a un de la majoria absoluta. L'actual president de la Junta i candidat a la reelecció intentava revalidar en aquests comicis la seva quarta majoria absoluta.

Notícies relacionades

El PSOE ha passat de 29 a 25 procuradors, mentre que IU i UPL han mantingut l'únic representant que tenien a la cambra autonòmica, on entren amb grup propi que marquen els cinc parlamentaris, Podem que n'aconsegueix deu i Ciutadans que n'obté cinc.

El Parlament de Castella i Lleó passa de tres a cinc grups parlamentaris en aquesta legislatura.