ERC promet implantar la sisena hora a les escoles

La mesura té un cost de 19 milions a l'any

Bosch afirma que les corrides de toros "no tornaran a Barcelona"

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / BARCELONA

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, ha promès reimplantar la sisena hora lectiva diària a les escoles públiques si és elegit alcalde. Es tracta, segons Bosch, "d'acabar amb la discriminació actual entre els centres públics i els concertats", basada en el fet que aquests últims tenen aquesta hora més al dia. La mesura crearia 450 nous llocs de treball, "perquè la seva gestió no es carregaria al personal docent actual", i un cost de 19 milions d'euros anuals, que, segons el republicà, passarien a incrementar la bossa de diners que la Generalitat deu a l'ajuntament i que, en aquests moments, supera de llarg els 200 milions d'euros. La implantació seria progressiva, es començaria per aquells districtes amb més dificultats socioeconòmiques i ocuparia tot un mandat.

Implantada pel tripartit i retallada per CiU, la sisena hora va ser la mesura estrella d'Ernest Maragall (que via MES va coalitzada amb ERC) com a conseller d'Educació del tripartit. Seria subjecte de negociació amb la Generalitat tant el retorn dels diners com que aquesta sisena hora tingués empremta en el currículum de l'alumne.

Pel que fa a la resta de mesures d'educació, ERC proposa deixar en mans dels districtes tant el seguiment dels índexs de fracàs escolar com l'obertura dels centres, més enllà de les hores lectives. Aquestes portes obertes costarien 2,5 milions d'euros anuals.

BOSCH ADVOCA PEL TANCAMENT DELS CIE

L'alcaldable republicà també ha advocat aquest dilluns a la tarda pel tancament dels centres d'internament d'estrangers (CIE). Bosch, en un acte a la plaça dels Àngels, davant d'una nombrosa representació de diversos dels col·lectius nacionals que resideixen al Raval, ha promès pressionar, si és elegit alcalde, davant l'Estat perquè clausuri aquestes instal·lacions.

Notícies relacionades

"No és just que es criminalitzi a qui només ha comès el 'pecat' de no tenir els papers en regla", ha asseverat el republicà. Bosch ha apostat per una Barcelona multicultural i multilingüe.

Preguntat sobre els toros i la possibilitat que, via llei del Congrés, les corrides puguin tornar a la capital catalana, Bosch s'ha mostrat contundent: "Els toros no tornaran", i ha raonat que hi ha una sèrie de lleis que prohibeixen "la tortura dels animals" i que ell, en funció de la força que tingui el seu grup al consistori, vetllarà perquè es compleixin.