Alimentació

Ni a meitats ni envasada en plàstic: aquesta és la manera ideal de comprar fruita aquest estiu segons l’OCU

Ni a meitats ni envasada en plàstic: aquesta és la manera ideal de comprar fruita aquest estiu segons l’OCU

Marta Fernández Jara - Europa Press - Archivo

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Mora

Ha arribat l’estiu, el temps de menjar fruita fresca com melons, síndries o albercocs. Aquests aliments són dels més cobejats d’aquest temps estacional, no només perquè et satisfan la gana, sinó també perquè t’aporten l’energia i les vitamines necessàries per afrontar les altes temperatures. No obstant, sovint comprem les peces de fruita malament, com ha explicat l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

Anar al supermercat a comprar fruita és una aventura, perquè de vegades no sabem quina peça agafar. Algunes, com els melons o les síndries, estan tallades, i d’altres es venen senceres. A més, triar la perfecta requereix atenció per observar el color, tocar la textura i fins i tot olorar-la per assegurar-nos que estigui madura. No obstant, l’OCU ha explicat com s’ha d’escollir la ideal.

Compra sempre la fruita sencera

Segons l’Organització de Consumidors i Usuaris, és molt millor comprar la fruita sencera que partida. Cada vegada és més habitual trobar safates de fruita per meitats o a quarts als supermercats, especialment en aquestes dates. No obstant, l’OCU recorda que aquesta opció, tot i que pràctica per als que viuen sols o en consumeixen poca quantitat, té diversos inconvenients que és important tenir en compte.

Un dels principals problemes de la fruita tallada és que és més vulnerable davant dels bacteris i altres contaminants. «El simple fet de tallar-la amb un ganivet, col·locar-la sobre una taula o manipular-la sense guants pot introduir-hi gèrmens», expliquen des de l’OCU. El risc augmenta quan s’exposa sense refrigeració durant hores, com passa a molts mercats o supermercats. En aquest sentit, la fruita trossejada no hauria d’estar fora del fred més de tres hores.

Un altre aspecte clau és que la fruita tallada dura molt menys. A la nevera no sol aguantar més de tres dies, i encara menys en el cas de fruites delicades com la pinya. A més, el preu és més alt, perquè la fruita sencera costa la meitat.

Notícies relacionades

L’OCU entén que, per raons de consum individual o comoditat, algunes persones optin per comprar fruita ja trossejada. En aquest cas, recomanen triar peces no gaire madures, guardar-les en fred al més aviat possible i tapar-les bé amb film alimentari, i consumir-les abans de tres dies.

Malgrat això, l’opció més segura, econòmica i saludable continua sent comprar la fruita sencera i preparar-la a casa. La teva salut i la teva butxaca ho agrairan.

Temes:

OCU Alimentació