Iglesias repta Rajoy a un cara a cara a la televisió

Un miler de persones assisteixen a 'El otro debate', el míting de Podem en resposta al discurs del president al Congrés

Iglesias repta Rajoy a un cara a cara quan i on vulgui, durant el míting d’aquest dimecres a Madrid. / DAVID CASTRO VÍDEO: ATLAS

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

Un miler de persones han rebut a crits de "Pablo, president" el secretari general de Podem, en un acte que ha desbordat totes les expectatives d'assistència al Círculo de Bellas Artes de Madrid. L'allau de públic ha deixat centenars de persones al carrer. Es tracta d'un míting amb format de discurs parlamentari en què Iglesias es dirigeix al president del Govern central com si estigués al Congrés dels Diputats, en el debat de l'estat de la nació.

Iglesias s'ha reivindicat com a autèntic líder de l'oposició i ha reptat Mariano Rajoy a un debat televisiu. "Tant de bo debatem aviat en un cara a cara, en un debat a la televisió. Quan vulgui i on vulgui", ha afirmat. I també l'ha reptat a tornar a fotografiar-se davant de la cua de l'INEM. Després de projectar un fragment del discurs de Rajoy en el debat d'ahir al Parlament, Iglesias ha criticat la visió que el president va presentar del país. Iglesias ha negat que Espanya hagi sortit del malson. "Vingui amb mi on hi ha la gent, vingui a conèixer la realitat del meu país", ha reclamat Iglesias.

El secretari general de Podem ha lamentat que Espanya s'hagi convertit "en una colònia d'Alemanya" i ha insistit que el Govern "no pot ser un instrument al servei dels bancs". Iglesias ha reclamat uns representants polítics que negociïn amb força a Europa per reclamar una quitança del deute.

"UN GOVERN INÚTIL"

Notícies relacionades

"Vostès han demostrat ser un Govern inútil", ha proclamat el líder de Podem, en protesta per les mesures d'austeritat imposades per la troica. "Vostè ha governat a favor dels executius i contra els ciutadans. Necessitem rics responsables i amb sentit del patriotisme. No pot ser que només s'estrenyin el cinturó els de baix", ha afirmat, després de proposar una bateria de mesures per recolzar els emprenedors i els autònoms, per a qui ha demanat que s'eliminin les quotes fixes a la Seguretat Social i s'estableixin en funció del nivell de facturació.

Iglesias també ha reclamat una política energètica basada en les energies renovables, un increment de la inversió en R+D+I . "No estem demanant la lluna, estem demanant una política econòmica seriosa", ha dit. I ha garantit que presentaran un pla de rescat ciutadà i impulsaran una educació sanitat públiques de qualitat.