El Govern blinda les seves seus amb policies i mossos

Dirigents i militants de les CUP intenten acampar davant la Delegació

Membres de les CUP intenten acampar davant la Delegació, però són desallotjats. / MAYKA NAVARRO / Foto: CARLOS MONTAÑES

1
Es llegeix en minuts
MAYKA NAVARRO / BARCELONA

La delegada del Govern a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va convocar dilluns a la nit el cap superior de la policia, el comissari Agustín Castro, i el general en cap de la Zona de la Guàrdia Civil de Catalunya, Ángel Gozalo Martín, per dissenyar el pla de protecció dels edificis que alberguen les diferents institucions de l'Estat.

Des de dilluns a la tarda, quan el Tribunal Constitucional va suspendre la consulta i un grup de seguidors de la CUP es van concentrar davant de la seu de la Delegació del Govern del carrer de Mallorca, policies de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) custodien permanentment l'edifici.

Notícies relacionades

Ahir, una altra vegada després de la concentració a la plaça de Sant Jaume, militants i dirigents de les CUP es van manifestar tranquil·lament fins a la Delegació del Govern i a les 21.45 hores van començar a desplegar unes 20 tendes a la cruïlla dels carrers de Roger de Llúria i Mallorca. Entre els activistes hi havia el diputat David Fernàndez. L'acampada va durar poc més de mitja hora perquè agents antiavalots dels mossos van procedir a desallotjar-los, es van incautar per la força les tendes i es van viure moments de molta tensió. Uns dos centenars de manifestants van mantenir la seva protesta davant la seu i van insultar els mossos, als quals van qualificar de «traïdors».

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, no va voler revelar ahir si el seu departament ordenarà el trasllat a Catalunya d'antiavalots de la Policia i de la Guàrdia Civil per reforçar les plantilles, i va recordar que la seguretat ciutadana «és una competència dels Mossos».