NOVA ETAPA DE LA MONARQUIA

La premsa europea se fa ressò de la "renovació" de la Monarquia espanyola

'Corriere della Sera' subratlla el "paper clau" de Letizia en el procés de "modernització de la Corona"

Capçalera ’BBC’ es fa ressò de la coronació de Felip VI. / BBC

Capçalera ’BBC’ es fa ressò de la coronació de Felip VI.
Capçalera ’Bild’ es fa ressò de la coronació de Felip VI.
Capçalera ’Figaro’ es fa ressò de la coronació de Felip VI.
Capçalera ’Ethnos’ es fa ressò de la coronació de Felip VI.
Capçalera ’Diário Noticias’ es fa ressò de la coronació de Felip VI.
Capçalera ’Libération’ es fa ressò de la coronació de Felip VI.
Capçalera ’Corriere della Sera’ es fa ressò de la coronació de Felip VI.
Capçalera {’Die} {Welt’} es fa ressò de la coronació de Felip VI.
La premsa europea se fa ressò de la "renovació" de la Monarquia espanyola

/

1
Es llegeix en minuts
CLAUDIA FRONTINO / Barcelona

No només els mitjans de comunicació espanyols s'han fet ressò de la coronació de Felip VI com a nou Rei d'Espanya.  També ho han fet els principals diaris europeus, que, en les seves versions 'on line', han recollit els actes de la cerimònia de proclamació del nou Monarca.

Publicacions del Regne Unit com la 'BBC' i 'The Guardian' destaquen a les edicions digitals l'acte de proclamació. La 'BBC' dedica una peça exhaustiva sobre la cerimònia i afegeix una crònica d'ambient on no falten els "admiradors" que han sortit als carrers per veure els nous Reis. També fan èmfasi en els 'souvenirs' fabricats per a l'ocasió.

L'italià 'Corriere della Sera' titula la seva peça dedicada a la proclamació "Espanya, avui Felip es converteix en Rei". La publicació destaca el "paper clau" de Letizia en el procés de "modernització de la Corona". 

Les capçaleres alemanyes 'Bild' i 'Die Welt' també mostren en les seves portades la coronació de Felip VI i totes dues inclouen llargues peces, la primera amb tuits i imatges i, la segona, amb una àmplia contextualització. 

Notícies relacionades

La publicació portuguesa 'Diário de Notícies' destaca el discurs del nou Rei: "Felip vol una Monarquia renovada". En la mateixa línia titula 'Le Figaro', que destaca: "Felip demana una Monarquia íntegra ". Una altra capçalera francesa, 'Libération', remarca que Felip VI ha estat coronat 'à la bonne franquette', cosa que vindria a dir que l'acte ha estat de caràcter informal i auster.  

Periòdics de Dinamarca com el 'Politiken', grecs com 'Ethnos' o suïssos com 'Neue Zürcher Zeitung' també han dedicat les seves portades 'on line' a l'acte de coronació.

Temes:

Felip VI