PROCLAMACIÓ DEL NOU REI

Elionor, princesa i hereva al tron als 8 anys

La primogènita dels nous reis hereta els títols de princesa d'Astúries, de Girona i de Viana, entre altres, segons tradició del segle XVI

Elionor, al fons, i Sofia, aquest dimecres.

Elionor, al fons, i Sofia, aquest dimecres. / Fernando Alvarado (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Elionor de Borbó i Ortiz s'ha convertit avui, als seus 8 anys, en la princesa d'Astúries. Primogènita dels nous reis, hereta, juntament amb els altres títols vinculats a l'hereu de la Corona, el tractament d'altesa reial. Nascuda a Madrid el 31 d'octubre del 2005, és la primera en la línia de successió de la Corona espanyola, després de l'anunci d'abdicació del seu avi, el rei Joan Carles, en favor del seu pare el 2 de juny. Serà la futura reina. 

D'acord amb la Constitució, Elionor de Borbó i Ortiz assumeix els títols vinculats al successor al tron, que són, a més de princesa d'Astúries, de Girona i de Viana, corresponents als primogènits dels regnes de Castella, Aragó i Navarra, la unió dels quals va formar al segle XVI la Monarquia espanyola. També serà duquessa de Montblanc, comtessa de Cervera i senyora de Balaguer.

Elionor va ser batejada al palau de la Zarzuela el 14 de gener del 2006, en una cerimònia celebrada per l'arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, que li va imposar el nom d'Elionor de Tots els Sants, seguint la tradició espanyola. Els seus padrins van ser els Reis, Joan Carles i Sofia, avis paterns de la nena.

El 7 de juny d'aquell any va ser presentada pels seus pares a la Verge d'Atocha, patrona de la Cort, complint amb una tradició de la família reial espanyola que es remunta al segle XVII. El 5 de setembre del 2007 va assistir per primera vegada al col·legi, l'escola infantil que la Guàrdia Reial té al palau d'El Pardo.

Notícies relacionades

El 16 de juny del 2008 un portaveu de la Casa del Rei va anunciar que la infanta Elionor cursaria, a partir del setembre, primer d'educació infantil al col·legi Santa María de los Rosales de Madrid, el mateix centre on va estudiar el seu pare, i on podrà cursar fins al batxillerat. Segueix el sistema espanyol, és laic, encara que imparteix religió, i mixt. 

El 2 de maig del 2014 la infanta Elionor va aparèixer en el seu primer acte oficial al costat dels seus pares i la seva germana Sofia a la tribuna de la cerimònia militar a la base aèria de San Javier (Múrcia), cosa que pretenia reforçar la imatge de continuïtat institucional de la Corona. Un mes després, el 2 de juny del 2014, el rei Joan Carles anunciava la seva abdicació en favor del príncep Felip, fet que ha situat Elionor de Borbó en la primera en la línia de successió de la Corona espanyola. La infanta Elionor, de 8 anys, es converteix així en la número 36 com a princesa d'Astúries, des del 1388, any de la creació del títol.

Temes:

Felip VI