Una televisió alemanya emet el reportatge: 'Pep i la política'

Un periodista rep una reprimenda de la UEFA per preguntar en català i Guardiola el defensa

El canal ZDF emet un polèmic documental sobre l'entrenador català que posa en la seva boca "Catalunya no és Espanya"

Recopilatori a Youtube sobre declaracions de Guardiola / periodico

1
Es llegeix en minuts
JORDI GARCÍA / Barcelona

Dimarts passat, després que el Bayern perdés contra el Reial Madrid per un gol a zero, Pep Guardiola, actual entrenador del club alemany, va assistir amb normalitat a la roda de premsa posterior. Durant el transcurs d'aquesta, el periodista Francesc Garriga li va comentar abans de fer-li una pregunta que havia rebut una reprimenda de la UEFA per preguntar en català anteriorment i que aquesta vegada ho faria en castellà. Pep Guardiola li va contestar en català que “s'estava equivocant i que podia fer-ho en català”.

Segons sosté el periodista Francesc Garriga al seu compte de Twitter, el motiu de la reprimenda va ser que la UEFA posa tan sols traductor d'anglès, espanyol i alemany, i aquests són els únics idiomes en què es poden fer les preguntes.

Però la polèmica generada per la qüestió lingüística en què l'entrenador del Bayern va mostrar el seu suport a la seva llengua materna no acaba en la roda de premsa posterior al partit disputat a la capital madrilenya.

Reportatge sobre Guardiola a ZDF

Després del partit, un canal de televisió alemany va emetre un reportatge titulat ‘Pep i la política’. Durant els dies previs a l'emissió, el canal alemany va emetre diversos anuncis en què posava de manifest que Pep havia afirmat que "Catalunya és la meva pàtria i Catalunya no és Espanya".

Notícies relacionades

Guardiola, que no es coneix precisament per les seves aparicions a la televisió i en entrevistes, ha estat retratat per aquest reportatge  incloent diverses declaracions sobre les seves conviccions polítiques i el seu sentiment respecte al tema sobiranista. El reportatge ha estat realitzat per Andreas Weise i ha viatjat al poble natal de l'entrenador, Santpedor, on també apareixen imatges antigues de l'ANC i La Sexta.

En repetides ocasions Guardiola ja havia afirmat que el seu país era Catalunya, tant en rodes de premsa com quan va rebre la medalla d'Or del Parlament de Catalunya, la novetat que ha creat la polèmica és que al reportatge emès a Alemanya ha posat en boca de Pep que “Catalunya no és Espanya”.