Elena Valenciano: "Hi ha qui no entén que el rival està fora"

"Que no m'expliquin històries. Quan busco un socialista a Catalunya, està al PSC. No està a Ciutadans"

La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, posa ahir a la seu del partit. 

La vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, posa ahir a la seu del partit.  / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
JUAN RUIZ SIERRA / Madrid

Dos anys després que el PSOE abandonés el Govern, Elena Valenciano comença a veure la llum al final del túnel. No a la societat, on segueix observant "dolor" per les decisions d'un Executiu "sense ànima i sense cap", però sí al partit. A les portes de la conferència política, la vicesecretària general demana unitat a un PSOE que, diu, "ha de tornar a creure en si mateix".

--¿Per què continuen sense recuperar la confiança ciutadana?

--Van deixar de votar-nos gairebé quatre milions i mig de ciutadans. Recuperar la confiança exigeix idees noves i molta humilitat. Això és el que estem fent. Ara ja tenim a punt el nou projecte.

--Un dels missatges de Rubalcaba durant la campanya per a la secretaria general va consistir que s'havia de recuperar un mateix discurs a tot Espanya. No obstant, ara, la distància és cada vegada més gran amb el PSC a compte del dret a decidir. 

--Hi ha una circumstància a Catalunya que afecta tota la seva societat. El PSC no podia abstreure-se'n. Li dic una cosa des del cor. Quan busco un socialista a Catalunya, està al PSC. Que no m'expliquin històries. Els socialistes no estan a Ciutadans. El que seria greu seria no compartir el fons. Però compartim que Catalunya i la resta d'Espanya han de seguir juntes, a través de la reforma federal de la Constitució.

--Alguna vegada ha dit que ara el partit és menys crític cap a dins i més deslleial cap a fora.

--Ha canviat la cultura política. Abans es trigava un temps a respondre als missatges. Ara es reacciona sense tenir totes les dades. Però el nostre adversari està fora.

--¿I això no s'entén?

Notícies relacionades

--Hi ha qui no s'adona que cada vegada que un socialista fa una crítica pública a un altre socialista, aplaudeix el PP. Alguns companys no entenen la cultura que l'adversari està fora.

>>Llegiu l'entrevista completa amb Elena Valenciano a e-Periódico.