INVESTIGACIÓ PER PRESUMPTE FINANÇAMENT IRREGULAR DEL PPCV

El jutge processa tres exconsellers valencians per l'adjudicació de Fitur

Entre els acusats de tràfic d'influències i prevaricació figura l'exvicepresident Vicente Rambla

L'instructor del 'cas Gürtel' també apunta a un excap de gabinet de la Conselleria de Turisme

L’expresident valencià Vicente Rambla, el maig passat. MIGUEL LORENZO

L’expresident valencià Vicente Rambla, el maig passat. MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

Eljutge José Ceres, instructor del'cas Gürtel', ha acordat processar l'exvicepresidentdel Consell i conseller d'Indústria Vicente Ramblai lesexconselleresde Turisme Milagrosa MartíneziAngélica Suchper tràfic d'influències i prevaricació.

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha tancat la investigació sobre el contracte de la Generalitat Valenciana amb Orange Market relacionat amb el pavelló valencià de Fitur entre el 2005 i el 2009, en l'etapa de Govern de Francisco Camps. Es tracta d'una de les peces separades de la investigació del suposat finançament irregular del PPCV.

Suborn

El jutge també veu indicis de la comissió d'un delicte de suborn passiu per part de les dues exconselleres, i d'un altre de suborn actiu en la cúpula de la 'trama Gürtel', formada per Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez 'El Bigotes', segons ha informat el TSJCV. A més, també aprecia indicis de tràfic d'influències i prevaricació en l'excap de gabinet de la Conselleria de Turisme Rafael Betoret i en quatre empleats públics més.

Notícies relacionades

La causa contra cinc dels imputats en el cas, entre ells l'exdirectora general de Promoció Institucional de Presidència de la Generalitat Dora Ibars, ha quedat arxivada.

L'instructor imputa tràfic d'influències, prevaricació, malversació, frau en l'Administració Pública i falsedat en document oficial als responsables d'Orange Market Álvaro Pérez, Pablo Crespo, Francisco Correa, Mónica Magariños, Isabel Jordán i Cándido Herrero.