EL FUTUR DE L'AUTOGOVERN

Navarro afirma que mai pactarà amb el PPC per frenar l'independentisme

El primer secretari del PSC rebutja un "pacte a la basca" a Catalunya

Pere Navarro, en una recent compareixença davant la premsa.

Pere Navarro, en una recent compareixença davant la premsa. / CARLOS MONTAÑES

1
Es llegeix en minuts

El primer secretari del PSC,Pere Navarro, ha assegurat avui que el seu partit"mai" farà cap tipus de pacte amb el PPC per fer front comú contra l'independentisme a Catalunya.

En una entrevista a Catalunya Ràdio,Navarro ha rebutjat així un "pacte a la basca" a Catalunya, com el que van fer populars i socialistes al País Basc en l'última legislatura.

"Nosaltres no estem d'acord amb les polítiques del PPC, ino hem d'anar al notari --com sí que va fer CiU en el passat-- per assegurar que no pactarem mai amb ells.És CiU qui ha pactat tota la legislatura amb el PP, a Catalunya i al Congrés", ha subratllat.

Notícies relacionades

A l'espera de conèixer si hi haurà eleccions anticipades a Catalunya, Navarro ha afirmat que el seu partit elegirà el seu candidat a través d'"un sistema democràtic", encara queno ha volgut concretar encara si hi haurà temps o no de celebrar unes eleccions primàries obertes a la ciutadania, com les que s'havia compromès a organitzar.

Fonts del PSC han explicat que, si se celebren els comicis abans de final d'any, els socialistes no podran organitzar aquest tipus de primàries, de manera quel'elecció del candidat es podria portar a terme en el si delconsell nacional del partit.