LES REPERCUSSIONS DE LES RETALLADES

El PP es queixa que hi hagi partits que vulguin la "intervenció" d'Espanya

Cospedal afirma que polítics i agents socials estan "obligats" a recolzar el cop de destral del Govern

Cospedal: Si no prenem les mesures vindrà algú altre a prendre-les / periodico

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / Madrid

El PP ha sortit en suport del Govern després de les primeresmanifestacions registrades contra el cop de destral aprovat per Mariano Rajoy durant tot el cap de setmana. La secretària general,María Dolores de Cospedal, ha denunciat que sembla que "agents (socials) i alguns partits" volen que l'economia espanyola sigui intervinguda de manera total. La número dos del PP considera que és "obligació" d'aquestes formacions polítiques i socialsrecolzar les dures mesures que es van saber la setmana passada.

"Estic en condicions de dir que el Govern està fent tot el que ha de fer perquè Espanya no sigui rescatada i intervinguda. Avui és obligació de tots els partits polítics amb independència de la identitat i també de tots els agents socials, recolzar el Govern d'Espanya perquè no sigui intervinguda (...) També a vegades és evident que hi ha agents (socials) i alguns partits que sembla que volen que el nostre país sigui intervingut", ha declarat a la seu del PP després de la reunió del comitè de direcció.

Cospedal ha assegurat que les mesures (pujada de l'IVA, retallada de la prestació per desocupació i rebaixa del sou als funcionaris, entre altres) són "necessàries per pal·liar la situació del nostre país". "En vista de la situació econòmica, són necessàries i pertinents, perquè no poden esperar més", ha subratllat.

Prima de risc

Notícies relacionades

Respecte a l'escàs impacte del paquet de retallades en els mercats, on la borsa baixa i la prima de risc puja, la dirigent popular considera que donaran fruit "encara que no sigui immediatament". "Hem de demostrar que som capaços de pagar els deutes", ha afegit.

Funcionaris davant de la seu popular

Un centenar de funcionaris, sobretot de l'àrea de justícia a causa de la proximitat de l'Audiència Nacional i el Suprem, s'han manifestat al llarg del matí davant de la seu del PP, al carrer de Génova de Madrid. Cospedal ha destacat la "tasca ingent i indispensable" que desenvolupen els empleats públics a qui, ha dit, l'Executiu està demanant "un esforç especial" i "conjuntural".