DESPRÉS DE L'OPERACIÓ DE MALUC D'AHIR

El Rei evoluciona molt bé i camina amb total autonomia, ajudat amb crosses

Els Prínceps d'Astúries, amb Elionor i Sofia, visiten el Monarca

Els prínceps d’Astúries, amb les seves filles, Elionor i Sofia, aquesta tarda.

Els prínceps d’Astúries, amb les seves filles, Elionor i Sofia, aquesta tarda. / Fernando Alvarado (EFE)

2
Es llegeix en minuts

ElRei presenta una evolució "plenament satisfactòria" a l'Hospital USP San José, flexiona la cama 90 graus "amb facilitat i sense dolor" i camina "amb total autonomia, ajudant-se amb dues crosses", segons el comunicat mèdic llegit avui pel director gerent del centre mèdic, Javier de Joz.

Joan Carles, quees va fracturar el maluc dret per una caiguda a Botswana, país on va anar en viatge privat, estarà ingressat a l'hospital tres o quatre dies més i, d'acord amb el pronòstic fet ahir pel doctor Ángel Villamor, que va dirigir l'operació, tornarà aexercir tasques de despatx d'aquí uns 10 dies i realitzar tot tipus d'activitat física al cap d'un o dos mesos.

El cap de l'Estat es recupera en una habitació d'aquest centre mèdic de laintervenció quirúrgica a què va ser sotmès ahir a la matinada, en què es van reconstruir els tres fragments fracturats delmaluc dret i se li va implantar una pròtesi de substitució que ha resolt els problemes d'artrosi que patia el rei en aquesta articulació.

Visites dels Prínceps

ElsPrínceps d'Astúries, acompanyats de les seves filles Elionor i Sofia, han anat aquesta tarda a l'hospital USP San José per visitar el Rei.

Després de la visita, d'una hora, Felip ha comentat que el Rei es troba"molt bé", en resposta als periodistes al sortir de l'Hospital USP San José de Madrid, on Don Felip, Letizia i les seves dues filles, Elionor i Sofia, han visitat aquesta tarda durant una mica menys d'una hora Joan Carles.

L'hereu de la Corona, que ja havia acompanyat ahir a la tarda el seu pare durant una hora a l'habitació de l'hospital on està ingressat, ha respost amb un breu "molt bé, gràcies" als periodistes que preguntaven als Prínceps a l'entrada del centre mèdic sobre com es trobava aquest diumenge el Rei.

Després d'ajudar les seves filles a cordar-se els cinturons de seguretat als seients posteriors del cotxe, estacionat davant l'entrada principal de l'hospital, Felip i Letizia s'han acomiadat a distància dels nombrosos periodistes congregats a l'entrada del centre mèdic i han abandonat el lloc en el vehicle, conduït pel príncep.

Després de la seva visita d'ahir a l'hospital, Don Felip va assegurar als periodistes que el seu pare estava "molt animat, desitjant de seguida aixecar-se i tornar a l'activitat", abans d'assenyalar: "Ja el coneixeu, és imparable, així que aviat el veurem renovat i content".

Notícies relacionades

Aquest diumenge, el Rei també ha rebut la visita del president del Govern,Mariano Rajoy.

Joan Carles va rebre ahir la visita de lainfanta Elena, que va anar a l'hospital acompanyada de la seva fillaVictòria Frederica, mentre que el seu altre fillFelip Joan Froilà continua ingressat a l'Hospital Quirón, on segueix després d'una intervenció quirúrgica al peu després de patir un accident amb una escopeta de petit calibre.