NOU ACCIDENT A LA FAMÍLIA REIAL

El Rei, operat del maluc després d'una caiguda en un viatge de caça a Botswana

Estarà ingressat quatre o cinc dies en una clínica de Madrid

Joan Carles va ensopegar amb un esglaó

El rei Joan Carles, durant un acte el mes d’abril passat a Palma.

El rei Joan Carles, durant un acte el mes d’abril passat a Palma. / MONTSERRAT T. DÍEZ | EFE

2
Es llegeix en minuts
CARMEN MUÑOZ / AGÈNCIES / Barcelona

ElRei estaràingressat a l'hospital madrileny USP San José "quatre o cinc dies", tornarà al seu despatx al cap d'uns 10 dies i podrà realitzar tot tipus d'activitat física d'aquí "un o dos mesos", ha informat aquest dissabte a la tarda el doctor Ángel Villamor, que ha dirigit la intervenció quirúrgica.

Joan Carles es recupera en una habitació de l'hospital USP San José de la intervenció quirúrgica a què ha estat sotmès durant unes dues hores aquesta matinada després defracturar-se el maluc dret en tres fragments, cosa que ha requerit una reconstrucció de la zona afectada i la col·locació d'una pròtesi.

Encara que laCasa del Rei no confirma el motiu del viatge privat a Botswana durant el qual es va produir l'accident, el monarca es va desplaçar dijous passat a aquest país per practicar caça major i aquella mateixa nit, a la residència on es trobava,va ensopegar en un esglaó i va patir la caiguda que li va provocar la fractura, de la qual va ser atès pel metge que l'acompanyava.

10 hores de viatge 

En un viatge que va durar unes10 hores, acompanyat per aquest metge, el rei va ser traslladat a Madrid en el mateixavió privat amb què es va traslladar a Botswana la vigília, juntament amb un grup de caçadors, i va ingressar, al voltant de la mitjanit, a l'hospital San José, on va ser intervingut al voltant de la una de la matinada.

Durant el trajecte des de Botswana fins a Espanya, Joan Carles va viatjar assegut i va rebreexclusivament analgèsics.

El doctor Villamor, que ha comparegut amb el cap del Servei Mèdic de la Casa del Rei, Avelino Barros, ha considerat "molt satisfactori" el resultat de la intervenció, després de la qual el monarca s'ha mantingut en observació unes vuit hores, i ha indicat que aquesta mateixa tarda començarà a posar-se dret amb crosses per a uns primers exercicis de rehabilitació.

Maluc dret

El Monarca ha estat operat de "una fractura en tres fragments del maluc dret, associada a artrosi d'aquesta articulació", i per això se li ha realitzat unareconstrucció dels fragments de lafractura femoral i se li ha col·locat una una pròtesi de maluc, segons ha comunicat la Casa del Rei. L'operació ha estat realitzada pel doctor Ángel Villamor, el mateix traumatòleg que va intervenir Joan Carles el mes de juny passat per implantar-li unapròtesi de genoll.

Sobre les circumstàncies en què es va produir l'accident, la Zarzuela només ha confirmat que el Rei es trobava al país africà de "viatge privat", encara que altres fonts han assenyalat que havia estat convidat a participar en una cacera, una de les seves grans aficions. Ha estat un habitual dels vedats d'Alberto Alcocer, Samuel Flores o Isidoro Álvarez fins fa poc temps.

Notícies relacionades

L'última vegada que es va veure el cap de l'Estat en públic va ser el Diumenge de Resurrecció a Palma, on es va reunir amb la Reina, la infanta Elena, els Prínceps d'Astúries i les seves filles, les infantes Elionor i Sofia. En la seva agenda oficial no figurava cap acte en tota la setmana.

Mentre el Rei es trobava a Botswana, el seu nét granFroilà, va patir un accident amb arma de foc al disparar-se al peu amb una escopeta del calibre 36. El nen es troba encara ingressat a l'Hospital Quirón de Madrid i el seu avi es no l'ha visitat perquè era fora del país, encara que sí que el va trucar per telèfon.