#ACAMPATS

L'acampada de Sol continuarà com a mínim una setmana més

Faran torns per no esgotar les forces si es prolonga la mobilització i evitar que "el moviment mori de vell"

Una dona, a l’assemblea de Madrid.

Una dona, a l’assemblea de Madrid. / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
ALBA G. LAGUNA / Madrid

Els indignats acampats a la Puerta del Sol han acordat aquest matí en assemblea continuar la protesta a la cèntrica plaça madrilenya com a mínim fins diumenge que ve. Per a aquest dia hi ha convocada una altra assemblea, a les 12.00 hores, en què es tractaran les propostes sorgides de les assemblees de barri que es reuniran durant aquesta setmana.

A les 12.30 d'aquest diumenge començava la primera assemblea general de la jornada. Cinc moderadors s'encarregaven que “totes les opinions tinguin el seu espai” i que els que intervenen s'ajustin als temes previstos en l'ordre del dia, atesa la gran quantitat de gent que assisteix a aquestes reunions. Com és habitual, s'ha repartit aigua, paraigües i crema solar entre els presents per evitar insolacions.

Assemblea, a les 18.00 hores

Encapçalava la llista d'assumptes per tractar la pregunta que molta gent, i no només els acampats, s'ha plantejat els últims dies: ¿Marxem o ens quedem? Totes les comissions i grups de treball han mostrat la seva voluntat de quedar-se a la plaça, encara que queda per aclarir quant temps i en quines condicions ho faran, cosa que es decidirà entre aquesta tarda (hi ha una altra assemblea prevista a les 18.00 hores) i diumenge que ve.

La disjuntiva és, bàsicament, entre quedar-se “el temps que faci falta” per articular el moviment o bé fins que s'aconsegueixin les reivindicacions del col·lectiu, un objectiu més concret i que, per tant, requeriria més temps.

Torns rotatoris

Algunes de les opcions plantejades inclouen organitzar torns rotatoris “perquè el moviment no mori d'esgotament” o elaborar un pla perquè “els comerços de la zona no es vegin afectats” per la presència permanent de tanta gent a la plaça. De moment, aguantaran una setmana més.

Notícies relacionades

I, en concordança amb aquesta decisió, s'ha aprovat la creació d'una “comissió de permanència” que estudiarà les possibilitats en cas que els intentin desallotjar a partir d'aquesta nit. Temen “un canvi d'actitud de la policia o dels polítics després de les eleccions”.

Durant l'assemblea s'ha informat qe un home de mitjana edat havia patit un principi d'infart dins el metro de Sol, a la sortida del qual se celebren les reunions populars. Un metge i diversos voluntaris que hi havia a la plaça en aquell moment l'han auxiliat.

Temes:

Indignats