L'estratègia dels conservadors

Aído promet que prendrà mesures per defensar les dones policia

La ministra d'Igualtat qualifica d'«intolerables» els fotomuntatges vexatoris

Una de les agents de Melilla.

Una de les agents de Melilla.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Una setmana. Aquest és el temps que ha trigat la titular d'Igualtat, Bibiana Aído, a condemnar els fotomuntatges que diversos activistes marroquins han penjat en la denominada terra de ningú de Beni-Enzar per denigrar les nou policies espanyoles que treballen al pas fronterer de Melilla. El Sindicat Unificat de Policia (SUP) va denunciar els fets dijous passat, dia 12, però fins ahir la ministra no va sortir a la palestra. I ho va fer a través d'un comunicat.

En la nota, Aído qualifica d'«intolerables» els cartells i mostra tot el seu «suport i reconeixement al treball i la professionalitat amb què aquestes dones desenvolupen la seva feina en un destí especialment delicat». També assegura que «es prendran les mesures oportunes davant qualsevol qüestionament de l'autoritat per raó de sexe perquè cap incident quedi impune».

Notícies relacionades

Potser per les crítiques rebudes per la seva tardana reacció, la ministra subratlla a més que el seu departament està «en permanent contacte» amb Interior i amb la Delegació del Govern a Melilla. I recorda que aquest conflicte serà un dels temes que tractaran el titular d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el seu homòleg marroquí, Taieb Cherkaoui, en la reunió que mantindran dilluns que ve a Rabat.

«DE VACANCES» / Però Aído no és l'únic blanc dels retrets. El secretari general del PP, Esteban González Pons, va exigir ahir des de Melilla que la ministra d'Igualtat i el d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, suspenguin les seves vacances per ocupar-se de la crisi. També va anunciar que el seu partit demanarà la compareixença al Congrés d'Aído, Moratinos i Rubalcaba.