TORNADA DEL TERRORISTA A LA PRESÓ

De Juana rebutja el menjar a la presó, però encara no ha comunicat si torna a la vaga de fam

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID

El pres etarra Iñaki de Juana Chaos s'ha negat a menjar des del seu ingrés, ahir, al centre penitenciari d'Aranjuez (Madrid), tot i que no ha comunicat oficialment a la direcció de la presó si torna a estar en vaga de fam.

El terrorista, que va arribar a la presó ahir a les sis de la tarda tocades i que es troba a la infermeria del centre, va rebutjar el sopar i avui no ha esmorzat ni menjat, segons han informat fonts sindicals. El pres també s'ha negat a rebre assistència sanitària.

No obstant, la Direcció General d'Institucions Penitenciàries ha manifestat que de moment el reclús no ha comunicat pel conducte reglamentari, és a dir, mitjançant una instància dirigida a la direcció de la presó, la seva intenció de no ingerir aliments. En les ocasions anteriors en què va iniciar una vaga de fam, De Juana sí que ho va comunicar oficialment.

Recurs de la defensa

L'advocat del pres, Álvaro Reizabal, no ha confirmat aquest punt, però l'ha considerat "coherent" amb el que el seu representat li havia anunciat prèviament, en el sentit que es negaria a menjar tan bon punt tornés a la presó.

Notícies relacionades

El lletrat ha assegurat que demà presentarà un recurs contra la interlocutòria del jutge central de Vigilància Penitenciària, José Luis Castro, en què aquest avalava la decisió de Presons de traslladar l'etarra de l'Hospital Donostia de Sant Sebastià.

Segons Reizabal, la resolució, en contra del que assenyala la interlocutòria, no es correspon amb el que es va acordar l'1 de març passat, quan en una altra resolució del magistrat es va establir que un cop De Juana rebés l'alta hospitalària completaria la seva recuperació al seu domicili.

Temes:

Vaga de fam