Campanya de prevenció

L'Ajuntament de Parets actua per evitar la propagació del mosquit tigre

Es demana la col·laboració de la ciutadania per evitar acumulacions d'aigua en espais privats

zentauroepp40656221 mosquito tigre171023184407

zentauroepp40656221 mosquito tigre171023184407 / Picasa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Àrea de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Parets ha iniciat una campanya informativa i una sèrie d’actuacions necessàries per a la prevenció de la propagació del mosquit tigre. La campanya especifica de quina manera pot participar la ciutadania per evitar la proliferació de l’insecte i com s’ha d’actuar en cas de picadura.

Pel que fa a les mesures preventives, s’han iniciat tractaments a les clavegueres amb l’objectiu de limitar la presència d’aquest insecte. En aquest moment el més important és evitar que ponguin ous i que creixin les larves, per aquesta raó, les actuacions es basen a tractar els punts d’aigua estancada com espais humits, basses o pous, principals hàbitats del mosquit tigre.

Es demana col·laboració ciutadana

En aquesta línia, l’ajuntament recorda que és molt important la col·laboració ciutadana per evitar acumulacions d’aigua també en espais privats com piscines, estanys, cisternes o dipòsits. Es recomana mantenir coberts aquests llocs sempre que es pugui i buidar-los amb certa freqüència.

Notícies relacionades

Es recorda que la picadura del mosquit tigre, si bé és molesta, no suposa cap risc per a la salut. El seu tractament és simptomàtic: en cas de picadura s’ha de rentar bé la zona afectada i desinfectar-la amb amoníac o alguna substància similar. I si passats uns dies les molèsties no remeten, s’ha de consultar el metge de capçalera.

Més notícies de Parets

Temes:

Mosquit tigre