Els Manyacs de Parets assajaran aquest divendres a Montmeló

Els castellers també organitzen una calçotada el dissabte al seu local d'assaig

manyacsparets

manyacsparets

2
Es llegeix en minuts
X.P.S / PARETS DEL VALLÈS

Després de setmanes compartint local d'assaig amb diferents entitats de Parets, aquest divendres la Colla Castellera Els Manyacs surt del municipi per organitzar un assaig a Montmeló.

 

L'assaig, que tindrà lloc a La Torreta a les set i mitja, vol donar a conèixer la Colla a altres ciutats. També està previst un assaig d'aquestes característiques a Lliçà de Vall.

 

 “A Montmeló es volia fer una Colla, ja la van tenir en els vuitanta, però és un poble petit i mantenir-la requereix molta gent. No ho van aconseguir, però volem donar l'oportunitat que, si algú vol formar part d'una Colla, al costat té Parets on poden venir”, explica el Cap de Colla dels Manyacs, Ekaitz Landa.

 

 Ja el dimarts el regidor de cultura de Montmeló va visitar l'assaig dels Manyacs per acabar de perfilar els últims detalls i fins i tot fer pinya.

RONDA DE VISITES

Aquest assaig arriba després de tres setmanes d'assajos compartits dels Manyacs amb altres entitats paretanes. Els primers van ser els Diables, després els nens del Club Bàsquet Parets i finalment el col·lectiu LGTBI.

 

“Els assajos han tingut una bona acollida, han vist els castells des d'una altra perspectiva. Des de la plaça sents les gralles i no el què diu el Cap de Colla. Dins de la pinya les sensacions són diferents”, apunta Landa.

 

Malgrat això el Cap de Colla dels Manyacs reconeix que “és difícil que una persona que ja fa altres activitats pugui tenir el compromís per agafar-ne més”. Igualment, Landa valora positivament que “aquestes coneguin una entitat més i els castellers també coneguin altres entitats de Parets”.

 

En un futur, està previst que passin per l'assaig dels Manyacs l'Handbol Parets, el Cau i el centre excursionista CAMP.

CALÇOTS

El dissabte, però, els Manyacs deixaran a un costat els castells per oferir al poble una calçotada. “Volem créixer no només en volum de gent, sinó també en activitats i implicació amb el poble perquè es vegi que les colles castelleres són més que castells”, explica Landa.

 

La calçotada tindrà lloc el dissabte a la una i mitja del migdia en l'aparcament pròxim al local d'assaig, “així qui vulgui veure'l té l'oportunitat per fer-ho”, comenta el Cap de Colla paretana.

 

Els tiquets per al menjar es poden comprar a La Guineu i en Electrodomèstics Parera pel preu de 10 euros el menú d'adults -calçots, botifarra, pa, vi i coca- i de 8 euros l'infantil -que substitueix els calçots per macarrons i el vi per aigua o refresc-.

Més notícies de Parets del Vallès

Notícies relacionades