Guardons de Hollywood

Aquest és el film que va guanyar l’Oscar a Millor Pel·lícula el 2021

L’any passat, l’Acadèmia de cine de Hollywood va celebrar una gala marcada per la pandèmia en què els guardons van ser molt repartits

  • Aquests són tots els nominats d’aquest any

  • Lloc i hora de la 94a edició dels premis Oscar?

  • Tota la informació dels Premis Oscar

Aquest és el film que va guanyar l’Oscar a Millor Pel·lícula el 2021
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La indústria del cine ultima els preparatius per tornar a celebrar a ple rendiment la gala dels premis Oscar, que tindrà lloc el próxim 27 de març en el Dolby Theatre de Los Angeles. A la cerimònia, que arrencarà a les 17.00 hores, les dues de la matinada de dilluns a Espanya, assistiran les estrelles més brillants de Hollywood i els grans noms del món del cine.

Després d’una vetllada estranya, amb restriccions, mesures de seguretat, menys assistents i celebrada en una gran proporció a l’aire lliure a causa del coronavirus, en aquesta 94a edició, la indústria tornarà a treure múscul en un any en què el cine ha començat a fer els seus primers passos cap a la recuperació amb la tornada dels ‘blockbusters’ i la tornada del públic al cine.

La pel·lícula ‘El poder del perro’, de la directora neozelandesa Jane Campion, acapara tots els focus al posicionar-se com una de les favorites a triomfar en una cerimònia que tindrà diversos canvis per amenitzar la vetllada i comptarà amb tres còmiques com a presentadores: Regina Hall, Amy Schumer i Wanda Sykes.

El film, un ‘western’ ambientat als Estats Units de principis del segle XX, és la gran favorita a l’atresorar 12 nominacions, seguida de ‘Dune’, amb 10 nominacions, ‘Belfast’ i ‘West Side Story’, amb 7 cada una, i ‘El método Williams’, amb 6 candidatures.

Si la història es repeteix, ‘El poder del Perro’, de Netflix, compliria les expectatives i es coronaria com la gran guanyadora dels premis que atorga l’Acadèmia de Hollywood. I és que l’any passat va ser també el favorit, ‘Nomadland’, qui va complir les expectatives i va ser la gran triomfadora dels Oscars de la pandèmia amb tres estatuetes. La directora xinesa Chloé Zhao es va convertir, gràcies al seu treball en aquesta poètica reflexió sobre la crisi del capitalisme, en la segona dona a guanyar el guardó a la millor direcció, una fita que abans només havia aconseguit Kathryn Bigelow amb ‘En terra hostil’ (2008).

Per la seva part, la protagonista de ‘Nomadland’, Frances McDormand, es va anotar la seva tercera estatueta com a millor actriu després de ‘Fargo’ (1996) i ‘Tres anuncios en las afueras’ (2017), una cosa que abans només havien aconseguit llegendes com Meryl Streep, Ingrid Bergman (tres Oscars cada una) i Katharine Hepburn (quatre premis en total).

Notícies relacionades

La pel·lícula havia passat com un cicló per aquesta estranya temporada de premis de Hollywood que la pandèmia va posar potes enlaire. I en la seva gran nit, no va fallar i es va coronar amb el premi a millor pel·lícula.

Els Oscars de la pandèmia també van resultar ser una cerimònia d’alegries per a gairebé tots, ja que darrere del triplet ‘Nomadland’ es va situar un gran pilot de sis pel·lícules amb dos premis per cap: ‘El padre’, ‘La madre del blues’, ‘Judas y el mesías negro’, ‘Soul’, ‘Sound of Metal’ i ‘Mank’.

  • Més notícies sobre els Oscars 2022 i els nominats