Errors cinematogràfics

Cinc grans pífies en pel·lícules que van guanyar els Premis Oscar

Les pel·lícules més premiades no es lliuren de fallades de continuitat, incoherències o presències indesitjades

Cinc grans pífies en pel·lícules que van guanyar els Premis Oscar
3
Es llegeix en minuts

El món del cine està ple d’errors i moments que es van escapar al control dels responsables dels rodatges. Fallades, paradoxes, o pífies que rares vegades escapen a l’ull de l’espectador es troben fins i tot a les més sofisticades produccions.

Hi ha qui opina que perquè una pel·lícula sigui recompensada amb un premi Oscar implica per pròpia definició que es tracta d’una pel·lícula sense fallades, sense cap tara. I, per descomptat, estan equivocats.

Per sort o per desgràcia, tothom comet errors, i això inclou fins i tot els millors i més brillants cineastes de Hollywood. Fins i tot les pel·lícules més oscaritzades de la història del cine (‘Ben-Hur’, ‘Titanic’ i ‘El retorn del Rei’ són les més guardonades amb 11 estatuetes) són incapaces de lliurar-se d’alguna pífia per a l’ull expert.

Repassem a continuació algunes grans pífies de cine en obres de tots els temps que han rebut l’Oscar a millor pel·lícula. De ‘El Padrí’ a ‘Infiltrats’, cap superproducció s’escapa a les fallades de continuitat, discontinuïtat d’imatge, o fins i tot extres que busquen protagonisme en escenes en les quals no n’hi hauria d’haver. Un plaer per a paladars exquisits. Passin i vegin.

1. ‘En terra hostil’

En l’escena en la qual el sergent William James (Jeremy Renner) camina entre les làmines de plàstic, a la cantonada inferior de la pantalla es pot veure clarament la mà d’un membre de l’equip que es va colar erròniament al subjectar una part del decorat. Sembla increïble que ningú de l’equip de postproducció reparés en l’error, però el cert és que el metratge final va permetre veure diversos dits inexplicables des de qualsevol lògica discursiva.

2. ‘Gladiator’

La multipremiada cinta protagonitzada per Russell Crowe no es lliura dels errors. Un dels més visibles apareix en el moment en el qual el gladiador Tigris cau derrotat a terra. En aquest punt, la màscara del casc deixa al descobert la seva cara malferida. No obstant, en l’escena següent, el seu rostre torna a estar ocult per una màscara metàl·lica, sense que hi hagi lògica que expliqui com pot ser que aparegués allà aquesta coberta. Per raons òbvies, ell no va poder col·locar-se-la...

3. ‘El Padrí’

El fill gran de Don Vito, Sonny Corleone (James Caan) acaba els seus dies tirotejat el seu propi cotxe a sang freda, moment en el qual el vidre de davant del vehicle salta a trossos pels impactes de bala. No obstant, quan arriba la policia a l’escena de l’assassinat, el vidre segueix al seu lloc mostrant un resplendent reflex. Era més barat rodar les escenes al revés que comptar amb un segon cotxe o tornar a muntar el vidre, és clar...

4. ‘El retorn del Rei’

Notícies relacionades

En una de les escenes de la tercera pel·lícula de la saga de ‘El senyor dels anells’, Sam és acusat per Gollum d’haver-se menjat el pa de lembas. En aquell moment, al mostrar la càmera un primer pla del Sam, no hi ha cap mostra visible que així hagi sigut. No obstant, en l’escena següent, apareixen per art de màgia a la solapa del hòbbit diverses molles de pa, bona mostra de l’indegut afartament.

5 . ‘El silenci dels anyells’

En un moment donat, quan Hannibal Lecter es troba a l’ascensor, es pot observar que una gran quantitat de sang cobreix la seva esquena, i arriba fins al final de la seva samarreta blanca, en un cridaner contrast de colors. No obstant, en la imatge següent, s’observa que el cos cau i la quantitat de sang és molt menor, la qual ocupa poc més que la part superior de l’esquena.