Eleccions 23J Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

Una campanya mentidera

És comprensible que, en l’eufòria del moment, de les primeres hores o dies, les fórmules que es posin sobre la taula siguin fins i tot forassenyades. Però els dies, amb les seves nits reflexives, haurien de posar les coses al seu lloc

1
Es llegeix en minuts
Una campanya mentidera

José Luis Roca

Aquesta ha sigut la campanya dels mentiders. Així s’han presentat els uns als altres. Mentider Alberto Núñez Feijóo, mentider Pedro Sánchez. No obstant, aquests dos presumptes entabanadors han sigut els que han tret millors resultats, encara que no els serveixi per governar amb tranquil·litat. Així que, o són menys mentiders del que sembla, o la percepció de la mentida només està instal·lada en el contrari i el ciutadà no considera mentides tals afirmacions. Dona per a un estudi psicològic, ja que ningú vol un farsant a prop.

També ha sigut la campanya on des del minut u s’ha donat importància a una formació que ha perdut gairebé 150.000 vots i les seves propostes van ser anar a la contra de qualsevol Govern, més que als guanyadors. Fos socialista o popular. Fos amb Vox o amb Sumar. Fos amb els bascos o fins i tot amb els seus col·legues independentistes d’Esquerra.

Una cosa és fer president un dels diputats que es van presentar i l’altra, molt contrària, és governar. I amb la composició deformada que alguns diuen pot construir Pedro Sánchez, avalat per tots menys pel PP i Vox, i amb una majoria absoluta al Senat de Feijóo, això no hi ha qui ho legisli, ni ho governi, és clar.

És comprensible que, en l’eufòria del moment, de les primeres hores o dies, les fórmules que es posin sobre la taula siguin fins i tot forassenyades. Però els dies, amb les seves nits reflexives, haurien de posar les coses al seu lloc. 

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Notícies relacionades

¿De veritat el votant socialista, o en concret el del PSC, permetrà pactar amb Puigdemont, a canvi de facilitar la tornada del polític o fins i tot d’un referèndum? En cas de ser així, que es prepari el Ciutadans de Carrizosa que ja té un motiu per impulsar el partit a Catalunya. No crec que es produeixi, tot i que la política dona sorpreses. Seria una decisió que aniria en contra del treball minuciós realitzat per Salvador Illa.

És paradoxal que en unes eleccions on el votant independentista s’ha absentat, es reforcin els seus ideals i es presentin com a salvadors d’Espanya. Com diria Federico Trillo: «¡’Manda huevos’!»