Pactes postelectorals Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

President Abascal

Felipe ja va sumir el PSOE en el fangar quan –entre d’altres– va impulsar tal merder per aconseguir que Rajoy fos president amb l’abstenció del PSOE que gairebé rebenta les sòlides costures del partit més vell de l’hemicicle

1
Es llegeix en minuts
President Abascal

Tot i que sembla ser que malgrat tot hi ha partit, la majoria d’enquestes donen per fet que el bloc de la dreta té tots els trumfos amb certa claredat. 

Diu la dita que quan vegis les barbes del teu veí tallar posis les teves en remull. Doncs bé, veient com han anat les coses a les Balears i el País Valencià caldrà pressuposar que si la dreta s’imposa, la segona autoritat de l’Estat serà Santiago Abascal. El líder de Vox assumiria com a mínim la presidència de les Corts. Això, en el millor dels casos. O en el pitjor, segons es miri. L’altra possibilitat és que l’extrema dreta entrés en el Govern de Feijóo amb alguna cartera o potser fins i tot amb més rang i poder, potser en la vicepresidència.

És clar que hi ha una altra variable, la que apunta sense cap gènere de dubte Felipe González. Partidari l’expresident de permetre que el PP mani en solitari amb l’abstenció del PSOE. I ja no diguem el seu col·lega Alfonso Guerra, que cada vegada que obre la boca alimenta l’antisanchisme. Potser fins i tot es troba còmode amb el ‘Que te vote, Txapote’. Zapatero és a l’altra punta, més papista que el Papa, defensant la samarreta socialista i la política de pactes i fets de Pedro Sánchez. Zapatero és l’esquerra del PSOE només que sovint sembla el genet solitari.

Notícies relacionades

Felipe ja va sumir el PSOE en el fangar quan –entre d’altres– va impulsar tal merder per aconseguir que Rajoy fos president amb l’abstenció del PSOE que gairebé rebenta les sòlides costures del partit més vell de l’hemicicle. I fins i tot va aconseguir que el PSC se’n desmarqués, un fet insòlit on sigui.

Potser aquest sigui el pitjor escenari per a Sánchez: la tessitura d’haver d’avalar la investidura de Feijóo amb el pretext de no permetre que els vots de Vox siguin decisius. ¿Per evitar, per exemple, la derogació de la llei de memòria, recuperar la sedició, carregar-se la llei de vivenda, revertir els indults, castigar un referèndum o arraconar del tot el català a València i Mallorca? Quin acudit. Perquè aquestes no són propostes d’Abascal, són les de Feijóo i les que més entusiasmen Vox