Entrevista a Telecinco

Feijóo diu que «les lleis» van acabar amb ETA i la tensió a Catalunya

Feijóo diu que «les lleis» van acabar amb ETA i la tensió a Catalunya

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va concedir aquest dimecres a la nit una entrevista a Telecinco en què va comparar el final d’ETA i el procés. En una pregunta en la qual el periodista li va plantejar si admetia que la situació a Catalunya és «molt diferent» que el 2017, quan es va celebrar el referèndum d’independència, va respondre que és normal que sigui millor, perquè Pedro Sánchez ha accedit a «totes les reivindicacions» dels dirigents independentistes, que, fins i tot, va afegir, ara li demanen un referèndum. «¿Què ha solucionat el problema de Catalunya, com al seu dia va solucionar el problema de violència al País Basc? Les lleis. A Euskadi clarament l’aparell de l’Estat, les forces de seguretat de l’Estat contra la banda terrorista ETA, i, a Catalunya, contra els independentistes i els que van conculcar la llei van actuar el Govern, la intervenció amb el 155 i el Tribunal Suprem. Això és el que ha disminuït la tensió».

Notícies relacionades

El dirigent conservador va recordar que, si arriba a la Moncloa, recuperarà el delicte de sedició, que Sánchez, va remarcar, ha hagut de derogar perquè els seus socis independentistes l’han obligat a fer-ho. Feijóo considera que entre els indults i les reformes legals s’ha comès «una ingerència absoluta en el poder judicial». Segons el seu parer, és «una vergonya» que Sánchez hagi pactat els indults amb els dirigents del procés. «Espero que digui en les pròximes hores que no indultarà Puigdemont», va advertir abans de recordar que el PSOE està governant «en molts llocs» amb Junts.

El líder del PP va aprofitar l’entrevista per tornar a demanar als electors conservadors que concentrin el vot en el seu partit. El polític gallec vol un govern en solitari, sense pactes amb Vox, una cosa que per ara no li concedeixen les enquestes. Creu que els espanyols poden decidir si volen un Govern fort i sòlid que pugui començar «l’endemà» o «coalicions complexes».