Igualtat Opinió Basada en interpretacions i judicis de l’autor sobre fets, dades i esdeveniments.

¿Qui mana al teu cap?

Se’m va acudir xerrar amb una de les noies més joves de la piscina. Li vaig preguntar per què no feia ‘topless’ i la seva resposta no tenia res a veure amb la meva

2
Es llegeix en minuts
¿Qui mana al teu cap?

Zowy Voeten

La Generalitat de Catalunya ens ha donat un gran toc de llibertat, deixant clar que no es pot denunciar ningú que faci ‘topless’ a les piscines dels ajuntaments catalans. Me n’alegro i penso en totes aquestes dones que mostren els seus pits tranquil·lament a la platja, però que a la piscina del seu poble no s’hi atreveixen. Si alguna cosa em violenta més que uns pits femenins a l’aire són els cartells de prohibit fer ‘topless’.

Notícies relacionades

Al poble del meu pare, m’explota el cap cada vegada que baixo a la piscina i ho veig. Uns pits amb el senyal de prohibit, guixats amb una creu. ¡Al llegir la notícia me’n vaig alegrar tant! Vaig agafar emocionada el cabàs de la platja, la bici i me’n vaig anar a la piscina pública. Sorpresa la meva a l’entrar al jardí i descobrir totes les dones i noies joves, tapades com sempre. Fins i tot vaig veure una nena que no tindria més de 4 anys amb un biquini de la Hello Kitty. ¡Quina esgarrifança i quin mal rotllo! A aquesta criatura ja li estan dient que els seus pits estan prohibits abans que li surtin. I jo, la tia més moderna del planeta, hipnotitzada per l’ambient carca, vaig obeir com a bona filla de l’educació heteropatriarcal i em vaig deixar la samarreta posada. No fos que violentem els veïns del meu pare.

Entretots

Publica una carta del lector

Escriu un post per publicar a l'edició impresa i a la web

Llavors, se’m va acudir xerrar amb una de les noies més joves de la piscina. Tenia 17 anys i els pits al seu lloc. Li vaig preguntar per què no feia ‘topless’ i la seva resposta no tenia res a veure amb la meva. ¿Per la pressió estètica? Li vaig preguntar intrigada. «No, de cap manera. Tinc unes bones tetes», em va contestar confiada. ¿I llavors? «Les xarxes. No vull que ningú em faci fotos i les pengi a internet». Em vaig quedar boja. Primer perquè no es poden publicar pits despullats femenins ni a Instagram ni a TikTok i, després, perquè és delicte difondre’ls. ¿Què importa, doncs, si algú et fa una foto? Parlem del teu cos, no t’estan enxampant venent droga. Però llavors ho vaig veure clar. De la mateixa manera que al meu cap de vegades mana el patriarcat, en el de les joves d’ara hi mana el senyor malvat que hi ha dins d’Instagram. Sí, aquest que somriu mentre acaricia l’algoritme.

Temes:

Topless Dones